Hlavní obsah

Nádoba ve tvaru šroubu má obelstít plážové zloděje

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co na pláži s cennostmi, když si chcete dát šlofíka nebo se jít osvěžit plaváním, je dilema mnoha cestovatelů. Řešením se začal zaobírat devětadvacetiletý Američan, který vytvořil prototyp vodotěsné nádoby určené přesně pro tyto účely.

BEZ KOMENTÁŘE: Novinka na pláž usnadní hlídání cennostíVideo: Marcal DaCunha

 
Článek

Představte si 30 centimetrů dlouhý a 15 centimetrů široký gumovým víčkem uzavřený kyblík, jehož dno není rovné, ale do špičky. Povrch obkreslují spirálovité drážky. Tato nádoba zkrátka vypadá jako šroub a vlastně také obdobně funguje. Majitel ji má zavrtat do písku, naplnit osobními věcmi, uzavřít a přikrýt ručníkem.

Vynález, se kterým přišel pastor Marcal DaCunha z amerického New Jersey, nese název Beach Vault (Plážový trezor). Společně se speciálním ručníkem tvoří výbavu, která má za cíl turistům během odpočinku na pláži pomoci s ochranou cenností. Nádoba je určená na klíče, peněženku, telefon a další drobnou elektroniku. V ručníku je vystřižený otvor a připevněný úchyt na polštář.

Jakmile člověk do umělohmotného „trezoru“ věci uloží, umístí přes otvor polštář a může relaxovat bez obav z toho, že mu po usnutí zloděj vykrade plážovou tašku. Až se tato dovolenková vychytávka objeví na trhu, její cena se podle autora bude pohybovat v přepočtu okolo 600 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám