Hlavní obsah

Na Tenerife radí obyvatelům: Buďte na turisty příjemnější

Novinky, fis

Největší z Kanárských ostrovů, turisty hojně navštěvovaný ostrov Tenerife, zahajuje kampaň, která zdejším obyvatelům nakazuje, aby se chovali k cestovatelům co nejpřívětivěji. Na příjmech z každoročního přílivu rekreantů je totiž ostrov ekonomicky závislý.

Foto: Profimedia.cz

Španělský ostrov Tenerife

Článek

Na Tenerife míří každý rok několik miliónů turistů, zejména těch britských. Zdejší turistická centrála se jim rozhodla jít o něco více naproti novou kampaní. V té vybízí obchodníky, a nejen je, aby návštěvníkům ukázali, že jsou tu vřele vítáni.

Kampaň Tenerife Buena Gente, jejíž název by se dal přeložit jako Dobří lidé Tenerife, má obyvatele ostrova a zejména zdejší podnikatele motivovat k tomu, aby rekreantům více odhalili svoji vrozenou vlídnost.

Ashotel, místní asociace hotelů, tuto iniciativu nepodceňuje, a tak vytvořila pro své zaměstnance a členy speciální školení s touto tematikou. Jestli se na Tenerife pravidelně vracíte, možná si na příští dovolené všimnete rozdílu.

Hezké pláže nejsou tím jediným, co ostrov s necelým miliónem obyvatel nabízí. Tak například ve středu jeho území se rozkládá národní park Teide, který si vysloužil zápis na seznam UNESCO. Nachází se v něm nejvyšší hora Španělska — sopka Teide s výškou 3718 metrů. Populárními dovolenkovými letovisky jsou El Médano, Las Galletas a Los Cristianos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám