Hlavní obsah

Na Kampě ochutnáte Francii, pod Karlovým mostem se konají trhy

Právo, Stáňa Seďová

Ocitnout se ve voňavé a lahůdkami lákající Francii mají Pražané až do neděle možnost hned pod Karlovým mostem na Kampě. V pátek dopoledne tady francouzský velvyslanec otevřel další ročník francouzských trhů. Lidé zde ochutnávají, kupují i tančí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ostrůvek francouzských pochutin je přímo pod Karlovým mostem.

Článek

Francouzské velvyslanectví tímto trhem připomíná nejen nejvýznamnější státní svátek země galského kohouta, dobytí Bastily v roce 1789, ale také oslavuje historický úspěch své kuchyně, která byla jako jediná na světě vyhlášena jako světové kulturní dědictví UNESCO.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Francouzský trh v pátek dopoledne francouzský velvyslanec Levy Pierre otevřel další ročník francouzských trhů.

Návštěvníky už na dálku lákají typické melodie harmoniky a francouzského šansonu. Když se člověk ocitne v uličce tvořené zhruba dvěma desítkami stánků, omámí ho specifická vůně sýrů, uzenin a paštik. Samozřejmě nechybějí dřevěné stánky s lehkými šumivými víny, v horku také málokdo odolá vynikající kopečkové zmrzlině.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ostrůvek francouzských pochutin je přímo pod Karlovým mostem.

Vedle stánků s potravinami a vínem jsou i mýdla vonící po levanduli a jiné přírodní francouzské kosmetické přípravky. Mezi improvizovanými obchůdky jsou umístěny reproduktory, ze kterých zní francouzský zpěv, o živou reprodukci se tu starají minimálně tři muzikanti. Atmosféru dotváří francouzština, která je slyšet nejen od prodejců, ale i od mnohých nakupujících. Trh končí v neděli 17. července.

Reklama

Související témata:

Související články

Křivoklátsko bude brzy národním parkem

Vzácné lesy kolem Berounky a hradu Křivoklát jsou nedostatečně chráněné. Proto je stále blíž vyhlášení Národního parku Křivoklátsko. Zvláště turisté a místní...

Výběr článků

Načítám