Hlavní obsah

Na dovolené nejvíce přibereme v Turecku a na Kypru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dovolená v zahraničí bývá pro většinu turistů ve znamení relaxace, proto nemyslí na svou dietu a rádi ochutnávají tradiční kuchyně. Pohodová atmosféra vyburcuje apetit snadno podléhající lákadlům v podobě neznámých národních pokrmů. Řada lidí je pak nemile překvapena nechtěným suvenýrem v podobě tukových polštářů. Nejvíce jich podle nového průzkumu lidé nasbírají v Turecku, na Kypru a v Portugalsku.

Foto: Profimedia.cz

Přetékající švédské stoly v hotelích k přejídání přímo lákají.

Článek

Z průzkumu cestovní společnosti Thomas Cook vyplývá, že právě v Turecku a na Kypru lidé neodolají poměrně vydatným kebabům, chalvě, sladkostem a dalším lahůdkám, které přispívají k obezitě. Podobně se pak turisté přejídají v Portugalsku, jehož kuchyně sice patří k nejzdravějším na světě, ale ani jejími pokrmy se člověk nesmí přejídat. Navíc přetékající švédské stoly v hotelích k přejídání přímo lákají.

Až na čtvrtém místě z hlediska rizika přejídání a obezity na dovolené se nacházejí Spojené státy americké, jejichž kuchyně a porce patří k nejhorším na světě s ohledem na kalorickou hodnotu.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Kyperské dezerty ovlivnila turecká kuchyně, ale nemají je tak přeslazené.

„Na dovolené přitom přibere každý pátý turista,“ tvrdí mluvčí společnosti Thomas Cook s tím, že nejvíce přibírají v zahraničí ti, pro něž je jídlo hostitelské země levnější než pokrmy doma.

Například Francie má velmi kvalitní a zdravou kuchyni, je ale tak výborná a dostupná, že se lidé v této zemi rádi přejídají.

Naopak Irsko, Kanada a Německo patří k zemím, v nichž se moc nepřibírá. Zřejmě je to tím, že kuchyně těchto států není nijak výjimečná a turisty málokdy nadchne a podnítí k přejídání.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám