Hlavní obsah

Mykonos se jako první řecká destinace vrací k večerce

Divokým nocím na Mykonosu opětovně odzvonilo. Řecký party ostrov se totiž jako první destinace v zemi vrátil k večerce. Kvůli přibývajícím případům covidu je od jedné hodiny v noci do šesti ráno zaveden zákaz vycházení, úřady navíc od soboty zakázaly také hudbu v barech, kavárnách či restauracích, píše agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nočního života na Mykonosu si turisté už neužijíVideo: AP

 
Článek

Staronovými opatřeními chtějí úřady zabránit dalšímu šíření koronaviru. Zákaz vycházení má zabránit v pořádání bujarých večírků, kterými je Mykonos proslulý. Plošně bylo proto zakázáno i pouštění hudby v podnicích.

Majitelé nemovitostí, kteří se rozhodnou pronajmout své prostory k večírkům, musejí dohlédnout na to, že počet účastníků nepřesáhne dvacet lidí. V opačném případě jim hrozí tučné pokuty od 50 tisíc do 200 tisíc eur (1,2 milionu až 5,1 milionu korun).

Obnovené zákazy prozatím platí do pondělí 26. července, pokud vláda nerozhodne o jejich prodloužení.

Hotel na karanténu se přeplnil

Podle policie se v uplynulé době utrhli turisté ze řetězu a přestali dodržovat pravidla společenského odstupu. Jediný hotel na ostrově určený pro lidi v karanténě se maximálně naplnil a pozitivně testovaní lidé museli kempovat na plážích.

Navzdory zpřísňování úřady uvedly, že zatím nezaregistrovaly žádné závažné případy covidu-19. Nakaženým lidem je v průměru 27 let. Relativně vysoké přírůstky hlásí však Řecko jako takové. Poslední data ze soboty hovoří o 2562 případech, uvedla agentura AP.

Řekové pláčou: Tak málo turistů je katastrofa

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám