Hlavní obsah

Muž objel svět na svém mopedu za pět tisíc

Novinky, jky

Těšit se na svou dovolenou je normální. Zatímco se jeden nemůže dočkat víkendu na Slapech, druhý střádá na poznávací cestu po Evropě, další upíná své tužby k válečce v Karibiku. Brit Ed March není jiný. Jen jeho cestovatelské ambice jsou úzce spojené s 25 let starým mopedem, se kterým již po světě ujel 100 tisíc kilometrů. A jeho další cíl? Samotný cíp Jižní Ameriky - Tierra del Fuego.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž objel na obyčejném mopedu celý svět

 
Článek

Sedmadvacetiletý inženýr Ed March miluje cestování. Ale ne jen tak ledajaké. Čtvrtstoletí stará Honda C90 je stroj, který se obvykle využívá spíše na prodírání se přeplněnými ulicemi měst než na dobrodružné výpravy do terénu. Obvykle. To je to správné slovo.

Foto: Profimedia.cz

Ed March v Norsku

Rodák z britského Hartlandu v hrabství Devon svému stroji věří natolik, že jej vezme na projížďku z nejjižnější části Jižní Ameriky až na sever Aljašky. Vzdálenost? Podle britského deníku Metro předpokládá, že zdolá okolo 36 000 kilometrů, bude však záležet na mnoha okolnostech. Náklady na cestu přitom nejsou tak velké, jak by se mohlo zdát. Motorka má prý spotřebu zhruba jen 1,6 litru na 100 kilometrů a je spolehlivá, tvrdí mladý muž.

Nebude to jeho první vyjížďka tohoto typu. Jen putování z Malajsie do jeho domovského města mu zabralo osm měsíců. Motorku tam nejdříve poslal poštou po částech a na místě ji pak složil a vydal se na ní zpět domů. Od té doby se už vydal zpět domů třeba i z Mongolska a přes Německo a Finsko vyrazil směrem k polárnímu kruhu.

Foto: Profimedia.cz

Ed March v Dubaji

Na americké dobrodružství se k němu přidá i jeho 29letá přítelkyně Rachel Lashamová, která pojede na stejném stroji. „Brzy objeví krásy poznávání světa na tomhle mopedu. Když se totiž dostanete s tímhle strojem na hranice, tak vás nikdo nežádá o úplatek - automaticky totiž předpokládají, že jste bez peněz,” dodal s úsměvem Angličan.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám