Hlavní obsah

Mráz otevřel cestu do jezerní říše rampouchů

Novinky, fis

Úžasnou podívanou dopřálo zimní počasí návštěvníkům Bayfieldu v americkém Wisconsinu. Leží na břehu rozlehlého Hořejšího jezera, na jehož ostrůvcích vykouzlily tuhé mrazy doslova ledovou pohádku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tisíce lidí obdivují krásu zamrzlých jeskyníVideo: Reuters

 
Článek

Apoštolské ostrovy jsou sestavou 22 ostrůvků na Hořejším jezeře, jež má rozlohu 82 100 kilometrů čtverečních. Mimo jiné jsou věhlasné díky svým jeskyním, které se v zimním období mění v jeden velký kus ledu, k čemuž došlo i letos.

Hladinu Hořejšího jezera zpevnila silná vrstva ledu, takže zájemci mohli stejně jako loni dojít pěšky až k hnědooranžovým pískovcovým jeskyním, které tam voda vymílala tisíce let. Vstup rámují zamrzlé vodopády a interiér zdobí stovky oblých, špičatých, tenkých či obřích rampouchů. Zkrátka nádhera.

Nejbližší jeskyně je od břehu necelý kilometr, nejkrásnější podívaná je však o něco dál. Tam, kam mnoho lidí nedojde kvůli obtížné chůzi po ledu, který je tentokrát pokrytý jen slabou vrstvou sněhu. O to větší důraz je kladen na vhodnou obuv. Nejeden výletník si prozíravě sbalil i hůlky.

Minulý rok se do jeskyní vydalo 138 000 lidí. Velký zájem je také letos, kdy tisíce zájemců nelenily a rychle využily přízně počasí. Aby ne, vždyť možnost zimní návštěvy jeskyní může roztát každým dnem.

Reklama

Související články

Mráz vytvořil na jezeře hypnotický povrch

Pohled, který vyvolává řadu bizarních asociací, se naskytl těm, kteří u amerického města Evanston stanuli na břehu Michiganského jezera. Povrch vodní hladiny...

Výběr článků

Načítám