Hlavní obsah

Most, na kterém zatrne i zkušenému řidiči

Novinky, fis

Na přejezdu autem přes most obvykle není žádná záludnost. Některé mosty jsou ovšem natolik zvláštní, že by se jim leckterý řidič asi raději vyhnul. Jeden takový spojuje japonské prefektury Šimane a Tottori.

BEZ KOMENTÁŘE: Most přes jezero Nakaumi působí děsivě

 
Článek

Betonový most Ešima Ohaši se klene přes japonské jezero Nakaumi u města Macue. Měří přes jeden a půl kilometru a z kategorie klasických mostů celkem vyčnívá. Připomíná totiž horskou dráhu, díky čemuž patří (alespoň na pohled) k nejděsivějším mostům světa a pro některé řidiče je postrachem.

Most Ešima Ohaši je jako pověstné kopcovité ulice v kalifornském San Francisku. Zavalený sněhem by posloužil i jako docela ucházející sjezdovka. Díky jeho stoupání a výšce 44 metrů pod ním mohou projíždět i velké lodě.

Na mostě širokém okolo 11 metrů se jezdí ve dvou pruzích. Ešima Ohaši patří k nejmohutnějším mostům svého druhu.

Reklama

Související témata:

Související články

Lišky mají v Japonsku vlastní vesnici

Turisté milují místa se zvířaty. Ať už hovoříme o kočičích kavárnách, plavání s delfíny, nebo třeba o bahamské pláži, na níž je možné se vykoupat s prasaty......

Na japonském ostrově se přemnožily kočky

Odlehlý japonský ostrůvek Aošima osídlily kočky. Původně jich tam dovezli jenom pár, aby chytaly myši zamořující rybářské lodě, dnes tam připadá na každého...

Výběr článků

Načítám