Hlavní obsah

Moderní hotýlek na Mont Blanku ve stylu Loupeže po italsku ve třech kilometrech

Novinky, Lucie Poštolková

Zřítí se? Nezřítí. Tento hotýlek visící na skalistém výběžku Mont Blanku je jen pro silné nátury. Pokud překonáte první pocit strachu, vaší odměnou bude dokonalý výhled na zasněžené vrcholky Alp.

Foto: Profimedia.cz

Malý hotýlek s panoramatickým výhledem

Článek

Pokud se budete na hotel dívat z dálky, asi si vzpomenete na konečnou scénu z povedené gangsterky Loupež po italsku z roku 1969, kde skupina zlodějů uvízne na skalním převisu ve starém autobusu i s tunou zlatých cihel. Vítr, váha lupu i lidí tak balancuje nad alpskou propastí. Film končí nezapomenutelnou hláškou Michaela Caina: "Počkejte, mám nápad."

Pokud někdo nenatočí druhý díl, už se pravděpodobně nikdy nedozvíme, jaký nápad to byl. Že by nový hotel?

Designéři hotelu jsou fanoušky tohoto filmu a pravděpodobně se jím i nechali inspirovat, uvádí server Daily Mail. Impozantní hotelovou kabinu na místo dopravil vrtulník. Nachází se ve 2835 metrech na italské straně nejvyšší hory Alp - Mont Blanku.

Foto: Profimedia.cz

Návštěvníci si tak ve stylové prostorné kabince vyzkouší nezapomenutelný zážitek. V hotelových pokojích vybavených klimatizací budou nejčastěji přespávat horolezci.

Uvnitř najdete 12 postelí, obývací pokoj, kuchyň a toaletu. Vše je zařízeno s citem pro ekologii, a tak není divu, že energii získává ze solárních panelů na střeše.

Zakázku na moderní kabinu si podal Italský alpský klub a vyšla je na 214 000 liber (6 420 000 korun). V současnosti je otevřena pro horolezce.

Foto: Profimedia.cz

Interiér je zařízen útulně až hřejivě. Příjemný dřevěný nábytek byl navržen s důrazem na tradiční alpský styl. Uvnitř se pak cítíte jako v bavlnce.

Celá konstrukce byla vytvořena tak, aby odolala extrémní zátěži. A to nejen na horách, ale i pro převoz vrtulníkem. Zajímavostí je, že až doslouží, bude přepravena vrtulníkem pryč a nezbude po ní žádný odpad. Jakoby tu ani nikdy nebyla.

Foto: Profimedia.cz

"V rámci projektu jsme se během několika let snažili skloubit předmět bydlení a silný vliv hor a horolezectví vůbec. Museli jsme vytvořit něco, co bude v tak vysoké nadmořské výšce odolné a vydrží alespoň několik desítek let," řekl pro Daily Mail mluvčí projektu Leap.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Anketa

Přespali byste v kabině na Mont Blanku?
Ano, líbí se mi adrenalin z výšek
67,2 %
Využil/a bych to při horolezecké výpravě
7,5 %
Nevím
6 %
Určitě ne, bojím se výšek
19,3 %
Celkem hlasovalo 4765 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Deset nejnebezpečnějších měst na světě

Kolikrát cestujete prstem po mapě a říkáte si, to bych chtěl vidět. Ale strach o vaši bezpečnost vám nedovolí vyjet za krásnou přírodou či pěknými památkami do...

Nejvíce znečištěná města na světě

Znečištění životního prostředí trápí mnoho měst a je velmi těžké rozhodnout, která z nich patří mezi ta nejvíce "poškozená". Přesto se internetový server...

Výběr článků

Načítám