Hlavní obsah

Míříte o víkendu na dovolenou autem přes Německo? Počítejte s nejhoršími zácpami

– Berlín

Motoristy čeká nejhorší víkend na cestování v letošní letní sezóně na německých dálnicích. Na kolony vozidel a zdržení se mají připravit řidiči především na jihu země kvůli začínajícím prázdninám v lidnatém Bavorsku, varuje německý autoklub ADAC. Domů se budou také vracet tisíce dovolenkářů ze sedmi spolkových zemí, kde letní volno naopak končí.

Foto: Profimedia.cz

Obrnit se trpělivostí autoklub doporučuje i těm řidičům, kteří se o víkendu chystají na hlavní dálniční tahy v Rakousku, Švýcarsku, Itálii, Francii, Chorvatsku nebo ve Slovinsku.

Článek

Hlavní nápor motoristů němečtí dopravní experti předpokládají na tazích směrem na jih. Kromě Bavorů na silnice vyrazí i druhá vlna rekreantů ze sousedního, neméně lidnatého Bádenska-Württemberska, kde prázdniny začaly minulý týden. Zácpy se ale mohou tvořit i v opačném směru, neboť zpět z dovolených zamíří obyvatelé převážně severoněmeckých regionů.

Za trasy, kterým by se řidiči na konci týdne u českých sousedů měli raději vyhnout, ADAC označil dálnici A3 v úseku Frankfurt nad Mohanem až Norimberk, A6 mezi Norimberkem a Heilbronnem, A7 od Würzburgu do Füssenu, A8 ze Stuttgartu do rakouského Salcburku, A9 spojující Mnichov s Berlínem, bavorskou dálnici A93 a dálniční obchvat Mnichova.

Těm, kteří chtějí bez stresu dojet přes Německo na dovolenou, autoklub doporučuje nevyjíždět na tamní dálnice v pátek a v neděli odpoledne. V sobotu pak varování před hustým provozem platí po celý den. Kdo může, měl by vyrazit ve všední den, kdy je cestování po Německu podle ADACu mnohem klidnější.

Obrnit se trpělivostí autoklub ale doporučuje i těm řidičům, kteří se o víkendu chystají na hlavní dálniční tahy v Rakousku, Švýcarsku, Itálii, Francii, Chorvatsku nebo ve Slovinsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám