Hlavní obsah

Mauricius slaví 50 let nezávislosti. Pět důvodů, proč ho navštívit

Novinky, mšv

Exotický Mauricius oslavil v pondělí 50 let od vyhlášení nezávislosti na Británii. Odlehlý ostrovní ráj v Indickém oceánu je ideální pro všechny, kteří touží po nenáročném odpočinku ve stínu palem, ale i pro ty, kteří chtějí poznávat odlišnou kulturu nebo dávají přednost sportovním aktivitám. Zde je pět důvodů, proč nejhustěji osídlenou africkou zemi navštívit.

Foto: Profimedia.cz

Povalování se u bazénu nebo moře není vše, čím dokáže Mauricius návštěvníky uspokojit.

Článek

1. Exotická příroda a vodopády

Mauricius je prakticky celý pokrytý zelení. Bujnou džungli pak protkávají elegantní vodopády, a že jich je na ostrově skutečně hodně. Možná nejzajímavější leží při jihozápadním pobřeží ostrova v Indickém oceánu a ve skutečnosti ani vodopádem není, ačkoli se mu tak říká. Jedná se o optickou iluzi, kdy z určitého úhlu působí míchající se barvy moře jako padající voda. Úchvatný klam lze spatřit pouze při prohlídce vrtulníkem nebo letadlem.

Za návštěvu stojí také národní park Black River Gorges nebo oblast Chamarel, kde jsou největším tahákem duhově zbarvené duny. [celá zpráva]

2. Čajové plantáže

Pokud patříte mezi milovníky čaje, můžete na Mauriciu vidět, jakou cestu musí populární rostlinka urazit, než si najde cestu až do vašich hrnků či konviček. Plantáže i továrna na následné zpracování čaje leží třeba u vesničky Bois Chéri, stejné jméno nese také první a největší producent tohoto nápoje na Mauriciu. Během prohlídky můžete zejména zelené a bylinkové čaje ochutnat.

Foto: Profimedia.cz

Na ostrově lze nalézt poměrně rozlehlé čajové plantáže.

Pokud se rozhodnete vydat na kompletní cestu historií, nevynechejte muzeum čaje Domaine des Aubineaux, které se nachází v koloniálním domku z roku 1872.

3. Rum a prohlídka palíren

Každý nejspíš ví, že dobrý a jemný rum se vyrábí v Karibiku. Stejně tak kvalitní ale pochází právě z Mauricia. Vyrábí se ze zdejší cukrové třtiny a zájemci se mohou podívat přímo do palírny. Ta leží ve zmíněné oblasti Chamarel a podle ní se také jmenuje. Rhumerie de Chamarel kromě nahlédnutí pod pokličku výroby alkoholického nápoje nabízí samozřejmě i degustace. Prohlídka palírny ale potěší mnohem více smyslů než jen chuť.

4. Ráj na vodní radovánky

Jižní pobřeží ostrova je velmi větrné, což nahrává mimo jiné mnoha vodním sportům, které by za lehkého vánku provádět nešly. Nejoblíbenějšími aktivitami jsou parasailing, windsurfing, kitesurfing nebo wakeboarding. Užít si je můžete i jako začátečníci pod dohledem instruktora.

Foto: Profimedia.cz

Tyrkysové moře vybízí k vodním radovánkám. Na Mauriciu jsou k nim i dobré povětrnostní podmínky.

Když zrovna fouká méně, můžete vyrazit na vodní lyže nebo paddleboarding — propádlovat se můžete také přímořskou rezervací Blue Bay Marine Park. Ani tím ovšem výčet vodních sportů zdaleka nekončí.

5. Ideální svatební destinace

Mnoho lidí o tom možná sní, ale méně už si na to troufne. Naplánovat si svatbu v exotice, třeba právě na Mauriciu, při tom není tak složité. Zabijete tím navíc dvě mouchy jednou ranou. Většina novomanželů po obřadu řeší svatební cestu, ale na Mauriciu je svatební cesta v podstatě už součástí uzavření svazku. Ani vyřízení formalit není tak náročné jako například v některých evropských zemích. Více se dozvíte v našem článku. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám