Hlavní obsah

Manželé prodali všechen majetek a vyrazili na cesty v autobusu

Novinky, mšv

Američtí manželé McVayovi už měli dost krysích závodů. Hnaní se za prací jim nepřinášelo štěstí, a tak se loni rozhodli prodat prakticky veškerý svůj majetek, předělat starý školní autobus na pojízdný domov a vyrazit na cesty. Nový životní styl jim prý zatím velmi svědčí, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Manželé vyrazili na cesty v autobusu minulý rok.

Článek

Tawny McVayová a její manžel Michael vedli docela úspěšný život. V Billings v Montaně měli svůj vlastní podnik — fitness centrum — třípatrový dům i pěkné auto. Přese všechno ale nebyli šťastní.

Když loni na jaře zhlédli video o tom, jaké možnosti skýtá bydlení v dodávce či autobusu, rozhodli se od základů překopat svůj život. O dva měsíce později prodali dům, rodinný podnik a prakticky všechen další hmotný majetek.

Za pět tisíc dolarů (115 tisíc korun) si koupili starý školní autobus, a za dalších 15 tisíc dolarů (345 tisíc) ho zrenovovali. Dostalo se jim tak nového pojízdného domova.

Jsme svobodní a nezávislí, říká Češka o životě a cestování v dodávce

Cestování

„Ostatní nás vnímali jako úspěšné, měli jsme být šťastní, ale nebyli jsme. Pak jsme viděli dokument o páru, který proměnil školní autobus v malý domov. Udělali jsme si malý průzkum a o pár týdnů později dali náš dům k prodeji,“ řekla McVayová.

Rekonstrukci zvládli sami

Skok směrem do nového života ovšem neprobíhal tak hladce, jak si manželé představovali. Z prodeje domu dva dny před uzavřením smlouvy sešlo a zájemce o fitness centrum rovněž vycouval.

„Museli jsme se přestěhovat k manželovým rodičům. Byli jsme na pokraji bankrotu, ale pak naštěstí vše dobře dopadlo a my mohli naskočit na palubu autobusu,“ dodala McVayová.

Foto: Profimedia.cz

Autobus disponuje i poměrně velkou kuchyní.

Foto: Profimedia.cz

I s renovací vyšel manžele autobus na více než 400 tisíc korun.

Manželé svépomocí zrenovovali autobus, ruku k dílu přiložili také příbuzní. Jejich pojízdný domov nyní disponuje kuchyní, koupelnou nebo výklopnou postelí. Jakmile bylo v květnu 2018 hotovo, mohli se McVayovi konečně vydat na cesty.

Zatím projeli přes osm tisíc kilometrů napříč některými severoamerickými oblastmi nebo státy. Kromě domovské Montany například také Idaho či Wyoming. Na zimu se plánují uchýlit spíše na jihozápad USA, aby si užili tepla.

„Měli jsme štěstí a na cestě nás zatím nepotkalo příliš problému. Máme navíc naši německou dogu, která nás ochraňuje. Ale zatím se kolem autobusu v noci ochomýtala maximálně tak divoká zvířata, když jsme stáli někde v lesích,“ doplnila McVayová.

„Někdy je trochu ošemetné najít místo, kde můžete doplnit vodu nebo zaparkovat,“ řekla.

Foto: Profimedia.cz

Manželé zatím nemuseli na cestě řešit žádné výrazné problémy.

Rodina se manželům za jejich smělý plán nejprve vysmála. Jak ale McVayová tvrdí, ona i její muž jsou dost impulzivní a neradi zapadají do jakýchkoli měřítek normálnosti.

„Každý životní styl má svá pro i proti. Mít domov na kolech není vždy lehké, chce to odhodlání, protože se občas musíte vypořádat s nějakými výzvami,“ řekla žena. Dodala, že něco podobného může ale zkusit každý, i přestože nemá zkušenosti. Stačí se prý jen rozhoupat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám