Hlavní obsah

Malajsijské aerolinky chtějí otevřít restauraci s letadlovou stravou

Novinky, mšv

Stravu v letadle předchází její pověst. Malajsijské aerolinie Air Asia si ovšem, co se týče gastronomie, natolik věří, že plánují otevřít restauraci, která zákazníkům nabídne jídla inspirovaná pokrmy servírovanými v letadle. Zatím ovšem není jasné, kdy a kde vznikne, uvedl server Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti Air Asia (ilustrační foto)

Článek

Nepůjde ovšem o klasickou restauraci, ale o bistro. „Naše jídlo je fantastické. Věříme mu natolik, že kvůli němu otevřeme fastfood. Bude se jmenovat Santan,“ uvedl šéf Air Asia Larry King.

Pod názvem se neukrývá nic jiného než lokální pojmenování kokosového mléka, oblíbené suroviny v jihovýchodní Asii. Stejně se jmenuje i menu společnosti představené v roce 2015. Čítá například kuřecí terijaki, tikka masala nebo takzvané mapo tofu. Dá se tedy poměrně lehce odvodit, co by se v bistru servírovalo.

Samotné aerolinie uvádějí, že jsou pyšné na širokou nabídku pokrmů, které oslavují kuchyni nejrůznějších asijských kultur. Zástupci společnosti dodávají, že chutné jídlo bylo vždy v letectví, na palubách letadel, velkou výzvou.

Air Asia ovšem věří, že dokáže ve svých restauracích vytvořit jídla, která jsou chutná a za rozumnou cenu — aerolinky jsou totiž nízkonákladové, na stejném principu by tedy měla fungovat i restaurace. Zatím není potvrzené, kdy a kde se bistro nebo bistra otevřou.

Kuchařka je pro smích

Nejedná se ovšem o první pokus, jak přinést letadlovou stravu zákazníkům na zemi. Například americká společnost United Airlines nedávno představila kuchařku svých pokrmů, které se ale lidé na sociálních sítích vysmáli. Letadlová strava bude muset zřejmě na svojí pověsti ještě zapracovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám