Hlavní obsah

Luxusní ostrůvky, které si pronajímají hvězdy a milionáři

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledáte svůj vlastní ráj? Pokud toužíte po něčem opravdu exkluzivním, těžko se odolává dovolené na soukromém ostrově. Pro dokonalé utajení a požitek bez vysokých hotelových zdí využívají tyto malé ráje hlavně celebrity. Podívejte se na ostrovy, kam utíká například David Copperfield nebo Bruce Willis.

Foto: Profimedia.cz

Laguny a korálové atoly okolo ostrova Tetiaroa

Článek

Ostrov Necker, Britské Panenské ostrovy

V ráji Britských Panenských ostrovů v Karibském moři leží ostrov Necker, který vlastní miliardář Richard Branson.

Hosté tu posedávají v tyrkysové vodě obklopeni korálovými reliéfy. Necker hostil snad každého, kdo ve světě showbyznysu něco znamená: od Mariah Careyové a Janet Jacksonové až pro internetového magnáta Larryho Page, který se zde prý oženil.

Foto: Profimedia.cz

Ubytování na ostrově Necker

S postupně vystavěnými malými bambusovými chatičkami má tento ostrov vše, co byste očekávali na tropickém ráji.

Středem Neckeru je Velký dům - obrovský příbytek v balijském stylu, který nabízí ložnici s panoramatickým výhledem a privátní venkovní vířivku Jacuzzi.

Ostrov má mnoho bazénů, tenisové kurty a tělocvičnu. Je zde i 60 zaměstnanců na plný úvazek, nechybí ani tým instruktorů vodních sportů.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov Necker na Britských Panenských ostrovech

Ostrov si můžete pronajmout celkem pro 28 lidí za 54 500 dolarů (926 500 korun) na jednu noc, cena zahrnuje neomezené jídlo, pití a připojení na internet.

Výhody tohoto ostrova spočívají v tom, že nepotřebujete žádné očkování, protože se tam nevyskytují nebezpečná zvířata ani choroby. Navíc nepotřebujete ani americké vízum, pokud poletíte přes ostrov Sv. Martin, který patří k území Francie.

Musha Cay, Bahamské ostrovy

Pokud toužíte po opravdovém kouzelném zážitku, pronajměte si soukromý ostrůvek, který patří iluzionistovi Davidovi Copperfieldovi. Vyjde vás to na 37 500 dolarů (637 500 korun) na den.

I když toto místo oproti karibskému ráji Bransona má jen polovinu zaměstnanců a je o dost menší, těžko najdete lepší místo, kde můžete plavat se žraloky a o pět minut později hrát kulečník na opravdovém biliardovém stole legendárního Harryho Houdinino.

Na necelém hektaru ostrova Musha Cay najdete luxusní ubytování s krásným výhledem. Má dokonce i privátní letiště, pláž a molo.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov Musha Cay

K výbavě ostrova patří i řada nevyhnutelného moderního vybavení: klimatizovaná tělocvična naproti pláži, pracovní kanceláře, sladkovodní bazén na kraji oceánu a tenisové kurty s nočním osvětlením. Na Musha Cay se pohodlně vyspí 24 hostů ve 12 ložnicích, k přepravě slouží 22 golfových vozítek.

Na webových stránkách ostrova se chlubí kouzelník tím, že na jeho obličej "svítí privátní sluníčko a nohy si koupe v soukromých mořských vlnách". A když Copperfield říká soukromých, tak to opravdu platí.

Musha Cay je chráněn dalšími deseti ostrovy, souhrnně se jím říká Zátoka Copperfielda, které koupil kouzelník hlavně proto, aby tak zvýšil požadované soukromí.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov Musha Cay

Parrot Cay, Karibské moře

Láká vás lenošení v posteli, kde spal i Bruce Willis? Jíst příborem, kterým jedl i Keith Richards z Rolling Stones? Pak se vydejte na ostrov Parrot Cay v souostroví Turks a Caicos v Karibiku.

Foto: Profimedia.cz

Pobřeží na ostrově Parrot Cay

Na tomto místě se vám může často stát, že budete sdílet ostrov s někým cizím - není možné si totiž pronajmout ostrov jako celek. I tak sem jezdí řada celebrit, pokud tedy mají dostatek peněz.

Jedna noc na Parrot Cay vychází v rozmezí od 545 dolarů (9265 korun) za skromný pokoj, který si ale nepronajímají významné celebrity, až do 25 000 dolarů (425 000 korun) za noc v moderním apartmánu, který patří Donně Karanové.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov Parrot Cay

Ostrov Parrot Cay, dříve Pirate Cay, jednoduše trumfuje ostatní ostrovy svojí rozlohou 1000 čtverečních akrů. Dostupný je pouze na lodi, proto se často stává cílem jachtařů.

Tetiaroa, Francouzská Polynésie

Mezi ostrůvky Francouzské Polynésie v Tichém oceánu se ukrývá soukromý atol Tetiaroa, který byl jedním z nejvíce oslavovaných ostrovů 20. století díky tajemné filmové hvězdě - Marlonu Brandovi.

Tetiaroa se skládá ze 13 písečných ostrůvků, které jsou obklopeny korálovým útesem. Což z letadla spíš připomíná tyrkysový amulet, než ostrovy.

Foto: Profimedia.cz

Pobřeží na ostrově Tetiaroa ve francouzské Polynésii

Brando objevil ostrov, když hledal místo pro natáčení filmu Vzpoura na Bounty (1962) a po šesti letech si ho koupil. Později se tam uchyloval, aby se ukryl před slávou.

Se svou tahitskou ženou Taritou postavil roku 1973 na ostrově hotel, který fungoval až do jeho smrti roku 2004. Dnes má ostrov jediného obyvatele - 48letého Simona Teihotu Branda, který je nejen synem slavného herce, ale i správcem ostrova.

Zatímco původní hotel se pomalu rozpadá, v plánu je výstavba nového ekologického luxusního hotelu s jednoduchým názvem Brando. O cenách budoucího "slavného" ubytování lze zatím jen spekulovat.

Foto: Profimedia.cz

Pobřeží na ostrově Tetiaroa

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám