Hlavní obsah

Liberec v létě nabídne prohlídky města pro děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec o letních prázdninách poprvé nabídne dětem komentované prohlídky centra města. Podílet se na nich bude i skupina historického šermu. Informovala o tom mluvčí radnice Jana Kodymová. Komentované prohlídky nabízí Liberec třetím rokem, dosud byly ale zaměřené na dospělé.

Foto: Profimedia.cz

Liberec uspořádá speciální prohlídky městem pro děti.

Článek

Nová prohlídka potrvá maximálně hodinu a je určena především dětem od pěti do deseti let. „Průvodce dětem a jejich rodičům odlehčenou formou představí historii města Liberce a nejzajímavější památky na trase,” uvedla Kodymová.

Dětská prohlídka bude každý pátek od začátku července do konce srpna. Vycházet se bude v 18:00 hodin z Městského informačního centra. Okruh povede z náměstí u radnice přes Kostelní ulici, Sokolovské náměstí, Tovaryšský vrch, Frýdlantskou ulici zpět k radnici. Na trase jsou například Valdštejnské domky ze 17. století, nejužší dům ve městě nebo základní umělecká škola.

Na závěr prohlídky čeká děti setkání s rytířem Rolandem. „Bude se procházet po náměstí v brnění a dětem, které dávaly během prohlídky pozor, rozdá i dáreček na památku,” dodala Kodymová. Kromě skupiny historického šermu Grex - Sever Liberec se na prohlídkách budou podílet i dobrovolní průvodci z městské příspěvkové organizace — Komunitního střediska Kontakt Liberec.

Průvodci z Kontaktu zajišťují také letošní prohlídkovou trasu pro dospělé. Turisty vodí do čtvrti Perštýn. Prohlídka je zaměřená na architekturu, průmyslovou historii města a rodinu Liebiegů. Za turisticky nejzajímavější objekt na trase považuje město neorománský kostel sv. Vincence z Pauly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám