Hlavní obsah

Levné přespání v centru Londýna? Británie má svůj první kapslový hotel

Novinky, mšv

Kapslové hotely nabízejí za poměrně málo peněz přiměřené množství muziky. Trend, který se do celého světa šíří z dálnovýchodní Asie zakotvil nyní i ve Velké Británii. Turisté hotel najdou přímo v centru Londýna nedaleko London Bridge a za zhruba 25 liber se jim dostane dost možná nejlevnějšího ubytování, které v této lokalitě naleznou, píše Daily Mail.

Foto: St Christopher's Inns

Kapslí je v hotelu celkem dvacet šest.

Článek

Hotel St Christopher’s Village nabízí návštěvníkům celkem 26 kapslí, ve kterých mohou na noc složit hlavu. Nedá se přitom říct, že by jim nebylo dopřáno určitého komfortu.

Každá z malých ložnic nabízí i přes svou titěrnost dostatek prostoru, osvětlení, zásuvky, wifi a systém, který v kapslích udržuje teplotu — aby se hosté nepotili či jim naopak nebyla zima a mohli dýchat.

O soukromí se postarají závěsy, ke klidu zase přispějí špunty do uší. „Povyšujeme cestování na novou úroveň. Naše domácky působící kapsle nabízejí absolutní soukromí, ale zároveň si zachovávají svou společenskou a komunitní atmosféru,“ tvrdí marketingová manažerka hotelu Sophie Herbertová.

„Vystupte z kapsle a spřátelte se s dalšími podobně smýšlejícími cestovateli,“ dodává.

Foto: St Christophers Inns

Uvnitř je titěrný pokojíček vybaven samozřejmě matrací s peřinou, ale také osvětlením či zásuvkami.

Cena za noc začíná na 25 librách, což je zhruba 700 korun.

Rozšířily se do světa

Kapslové hotely pocházejí z Japonska, kde jsou velmi populární a mnohdy nabízejí ještě méně prostoru než ty nynější - moderní. Jejich cílem bylo nabídnout levné ubytování cestovatelům, kteří si z různých důvodů nemohli dovolit spát v tradičním hotelu.

První takový hotel se podle Daily Mailu otevřel roku 1979 v japonské Ósace a odsud se jeho popularita rozšířila dále do Asie, především do Jižní Koreje nebo do Singapuru. Aktuálně lze hotely tohoto druhu nalézt i v Belgii, na Islandu či v Mexiku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám