Hlavní obsah

Letadlo muselo nouzově přistát, do kokpitu se dobýval pasažér

Novinky, mšv

Jistý pasažér zapříčinil na lince z Maďarska na Island nouzové přistání letadla. Dobýval se do kokpitu a pokoušel se prý letadlo unést. Po přistání v Norsku byl předán policii, která uvedla, že za incidentem stojí s největší pravděpodobností alkohol, napsal server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo na palubě letadla nízkonákladové společnosti Wizz Air. Pachatelem byl podle všeho asi šedesátiletý Islanďan, kterého musela zpacifikovat posádka, aby mohlo letadlo bezpečně přistát ve Stavengeru.

Zprávu o údajném únosu policii předala společnost Avinor, která v Norsku provozuje většinu veřejných letišť. Strážníci se hned poté rozjeli na letiště, kde se setkali i s hasiči.

Může dostat i tři roky

Po dosednutí letadla si pro muže došli policisté a zatkli ho, aniž by byl kdokoli zraněn. Vyšetřovatelé se nyní snaží zjistit, k čemu přesně došlo. Za celým incidentem ale s největší pravděpodobností stála právě intoxikace alkoholem.

Za porušení bezpečnostních předpisů hrozí muži až půl roku vězení. Pokud se ale ukáže, že chtěl ohrozit celé letadlo a s ním i pasažéry, může dostal až tři roky.

Nepřiměřené pití alkoholu vede v letadlech často k velmi vyhroceným situacím. Nejčastěji to bývají různé potyčky mezi pasažéry, někdy i napadání personálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám