Hlavní obsah

Ledový Island připomíná Andersenovu pohádku o Sněhové královně

Novinky, lap

Panenský Island je doslova rájem pro fotografy. A opravdu nezáleží, v jakém ročním období se na ostrov vypravíte. Mezi nejlákavější úlovky patří snímky polární záře, gejzíry, úchvatné fjordy, měsíční krajina, sopky, ale i ledovcové útvary.

Foto: Profimedia.cz

Ledové království Sněhové královny

Článek

Když začnou padat teploty pod bod mrazu, promění se Island v ledové království Sněhové královny, ve kterém se podle příběhu Hanse Christiana Andersena vypravila Gerda zachránit svého kamaráda Káje.

V nádherné měnící se krajině, kde kusy ledu plynule mění barvy podle světla a místa, najdete různé odstíny modré, od tyrkysové až po azurovou či indigo.

Foto: Profimedia.cz

Ledové útvary vytváří prchavé šperky.

Foto: Profimedia.cz

Sluneční paprsky prosvětlují strukturu ledu.

Několik měsíců strávil cestováním a focením Tim Vollmer s přítelkyní Marketou Kalvachovou. Putovali bájným ostrovem, kde ledovce tály a znovu zamrzaly podle střídání ročního období. Vzhledem ke stále se měnícím útvarům ze zmrzlé vody se tak opravdu nenudili, protože se vám nikdy nemůže stát, že byste prošli kolem stejného kusu ledu.

"S Marketou jsme se přestěhovali na Island roku 2005 a hned jsme se zamilovali do sněhu a ledu," řekl fotograf Tim Vollmer pro list Daily Mail. "Začaly nás fascinovat struktury a barevné tóny. Každý den se nám podařilo na snímcích zachytit jiné světlo, tvar a barvy."

Foto: Profimedia.cz

Pohádková krajina Sněhové královny

Foto: Profimedia.cz

Kusy tyrkysového ledu na černé pláži sopečného původu

Foto: Profimedia.cz

Blankytně tyrkysové masivy ledu

Životní cyklus krajiny vytváří neuvěřitelné pohledy. "Všechny snímky jsem vytvořil před několika měsíci, ale když se tam dnes vrátím, bude vše vypadat úplně jinak," vysvětlil Vollmer. "Pokaždé je to dobrodružství, protože najdete vždy něco nového, co jste ještě nefotili. Myslím si, že tu narazíte na působivé barvy, které jinde na světě v přírodě nenajdete," dodal.

Foto: Profimedia.cz

Polární záře nad kusem ledu na pláži

Foto: Profimedia.cz

Modrá iluze v ledovcové jeskyni

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám