Hlavní obsah

Kvůli rozlitému čisticímu prostředku muselo letadlo nouzově přistát

Novinky, mšv

Nouzové přistání si vyžádal transatlantický let American Airlines z Londýna do Filadelfie. Kvůli silnému odéru z rozlitého čisticího prostředku prý omdlelo několik členů posádky a někteří cestující si stěžovali, že je pálí oči a svědí kůže. Dva zaměstnanci a jeden pasažér museli být po přistání v Dublinu převezeni do nemocnice, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letoun byl nedaleko pobřeží Irska, když se posádka rozhodla, že pro bezpečnost cestujících i zaměstnanců bude lepší odklonit letadlo na letiště v Dublinu. „Tak tohle se moc nepovedlo. Rozlitá chemikálie vedla k nevolnostem a nouzovému přistání v Dublinu,“ tweetovala jedna z cestujících Katie Phillipsová.

„Zdravotnický personál přišel letadlu naproti, aby zhodnotil, zda někteří členové posádky nebo cestující potřebují další ošetření,“ okomentoval situaci mluvčí American Airlines.

Nejedná se o první případ, kdy letadlo muselo nouzově přistát kvůli nějaké rozlité tekutině. Minulý měsíc se rovněž do Irska musel odklonit jiný transatlantický let, když pilot na kontrolní panel rozlil kávu.

Kočka se schovala majitelům do kufru. Odhalili ji až na letišti

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám