Hlavní obsah

Kvůli olympiádě otevřeli v Riu nový letištní terminál

Novinky, mšv

Blížící se letní olympijské hry v brazilské metropoli Rio de Jainero daly do pohybu spoustu věcí. Kvůli očekávanému přívalu návštěvníků byl ve městě otevřen například nový letištní terminál. Očekává se, že přes něj v srpnu, kdy se sportovní událost koná, projde přes 1,5 miliónu lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli olympiádě otevřeli v Rio de Janeiru nový letištní terminálVideo: Reuters

 
Článek

„Olympijské hry trvají nějaké dva týdny. Skutečným důvodem, proč se v tom či onom městě konají je, že po nich něco zůstane — nějaké hmatatelné dědictví. Nás inspirovaly ke spoustě věcí, které ale nemusí sloužit jen v jejich průběhu,” komentoval otevření terminálu starosta Eduardo Paes.

Terminál, který stál dvě miliardy reálů (v přepočtu zhruba 13,5 miliardy korun), má rozlohu 100 000 metrů čtverečních a nachází se na něm 26 odbavovacích bran.

Očekává se, že nové zařízení navýší kapacitu letiště až o 65 procent, a to od 18 do 30 miliónů cestujících ročně. Zároveň vygeneruje zhruba 7000 pracovních míst. Stavební práce trvaly celkem 18 měsíců.

V Riu se kvůli olympiádě řešilo také ubytování pro návštěvníky. Kromě vystavění klasických hotelů, které by část hostů měly pojmout, bude alternativou třeba ubytování ve slumech, takzvaných favelách, které mají turistům zprostředkovat autentičtější zážitek z brazilské metropole. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám