Hlavní obsah

Kuriózní stížnosti turistů v Polsku: tuleň na dece či útočící racek

V posledních týdnech se hromadí kuriózní stížnosti polských rekreantů na pobřeží Baltu. Policie zveřejnila seznam nejpodivuhodnějších oznámení, kde figuruje tuleň, který nechtěl opustit deku nebo útočící racek, autobus bez klimatizace či bloudící kachní rodinka, hledající cestu k vodě.

Foto: Profimedia.cz

Jistý muž zatelefonoval na policii, protože se mu na dece na pláži usídlil tuleň a ani po dvou hodinách ji nechtěl opustit.

Článek

Jistý muž zatelefonoval na policii, protože se mu na dece na pláži usídlil tuleň a ani po dvou hodinách ji nechtěl opustit. "Nijak jsme nezasahovali, jen jsme mu poradili, ať počká, a tuleň si odpočine a sám odejde," řekla Edyta Klepczyńská, tisková mluvčí policie v Gryficích, jejíž kolegové dohlížejí na dodržování zákona na severozápadě polského pobřeží. Číslo tísňového volání vytočil také pán, kterého napadl osamělý racek.

Chtěla zachránit kachní rodinku

Jisté ženě zase leželo na srdci dobro kachní rodinky, která podle ní nemohla najít cestu k vodě. Zavolala proto policii, ať přijede a kachně s mladými pomůže. O životě labutí toho zřejmě příliš nevěděla paní, která viděla na vodě plavat tohoto ptáka a obrátila se na policii, aby zasáhla, protože labuti "je určitě horko".

Horko zřejmě příliš nesvědčilo muži, který policii zavolal kvůli tomu, že v autobuse, kterým cestoval, nebyla klimatizace. Jiného zase rozčílilo to, že mu bankomat nevrátil kartu, a se svým rozhořčením se podělil s policistou na tísňové lince.

Blokují telefonní linku

"Ne, to nejsou vtipy. Volající vážně mluví o svých problémech a dožadují se zásahu policie," uvedla Klepczyńská. Dodala, že policisté se snaží lidem poradit, jak problém vyřešit. Doporučuje ale dovolenkářům i místním, aby se před tím, než o pomoc zavolají, zamysleli nad tím, zda jde skutečně o závažnou věc. Připomněla, že kvůli nepodstatným telefonátům se nemusejí dovolat lidé, kteří zásah policie skutečně potřebují.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám