Hlavní obsah

Krádeže oblečení na pláži? Policie v Barceloně má elegantní řešení

Novinky, mšv

Je to jedna z obav návštěvníků frekventovaných pláží. Jdete se vykoupat, a když se vrátíte, osobní věci včetně oblečení jsou fuč. Jelikož se zloděje nepodaří vždy chytit při činu, přišla policie v Barceloně s řešením, jak situaci okradeným aspoň částečně ulehčit. Nosí s sebou „záchranný balíček“ s náhradním oblečením i kartou na městskou dopravu, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Nejznámější pláží ve městě je Barceloneta.

Článek

Barcelonští městští strážníci – Guárdia Urbana – řekli, že letos rozdali už na 174  balíčků s oblečením. Ty obsahují kalhoty, tričko, žabky, ale také kartu na metro, pomocí které se mohou okradení lidé dopravit zpět domů, v případě turistů do hotelu. Pomoc policisté nabídli na celkem deseti plážích. Mezi nimi jsou i některé nudistické, a na nich může být krádež oblečení obzvláště palčivým problémem.

Jelikož pláže v Barceloně přitahují během roku miliony turistů, často se na nich vyskytují právě i zloději. Policie uvedla, že denně ve městě zaregistruje průměrně tři krádeže.

Aby zlodějům v jejich nekalých praktikách strážníci zabránili, hlídkují na plážích na vodních skútrech, lodích, terénních čtyřkolkách, ale chodí i po svých. Nejvíce rušno mají od května do září. Kromě krádeží také dávají pozor, aby lidé neplavali v nebezpečných oblastech.

Reklama

Výběr článků

Načítám