Hlavní obsah

Kazašské aerolinky nabízejí speciální ekonomické lůžko

Kazašská národní letecká společnost Air Astana přišla se zajímavým řešením pro cestující, kteří překonávají dlouhé vzdálenosti v ekonomické třídě a chtějí si lehnout. Pokud je pro ně letenka v business třídě příliš drahá, mohou si zaplatit ekonomické lůžko, které se skládá ze tří sedadel v ekonomické třídě.

Foto: archiv společnosti Air Astana

Ekonomické lůžko kazašských aerolinek

Článek

Za každé z trojice sedadel v ekonomické třídě sice pasažér zaplatí plnou cenu, i to ho však vyjde levněji než nákup jednoho palubního lístku do business třídy. Ten je víc než dvakrát tak nákladný.

Zatím Air Astana nabízí možnost nákupu spací ekonomické letenky na linkách Astana–Londýn (Heathrow) a Astana–Frankfurt nad Mohanem. Příští měsíc mají být k dispozici také na lince Astana–Paříž.

Zpáteční letenka na jedno sedadlo v ekonomické třídě vyjde na necelých 19 tisíc korun, zpáteční letenka na tři sedadla v ekonomické třídě alias „economy sleeper“ vyjde na čistý trojnásobek, tedy necelých 57 tisíc korun. Takových ekonomických lůžek nabízí letecká společnost asi 12 na každé lince. Za letenku do business třídy zaplatí zájemci v přepočtu 134 tisíc korun.

Kromě nesrovnatelně většího pohodlí jsou u ekonomických lůžek kvalitnější také servis a služby. V ceně je například výpůjčka polštáře, podložky a přikrývky. Výhodné je také těžší zavazadlo a možnost přednostního odbavení, nástupu do letadla i následného výstupu.

BEZ KOMENTÁŘE: Speciální ekonomické lůžko novozélandských aerolinekVideo: Air New Zealand

Kazašská letecká společnost nepřišla s žádnou novinkou. Podobné služby nabízejí rovněž letecké společnosti Air New Zealand a China Airlines.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám