Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za zvířátky na farmu a za tradicemi do pohádky

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velikonoční víkend zasypou akce spojené se zdobením kraslic, pletením pomlázek a ochutnáváním svátečních specialit. Kromě jarmarků a veletrhů ale můžete potěšit své ratolesti „zvířátkovou“ zábavou v děčínské či brněnské zoologické zahradě.

Foto: Archiv Bobové dráhy Prosek

Na Proseku se bude o víkendu nejen divoce sjíždět bobová dráha, nezapomene se ani na velikonoční tradice.

Článek
Praha

Hody hody doprovody na bobové dráze

Na pražském Proseku si v neděli od 10:00 do 16:30 máte možnost vykoledovat jízdu zdarma na bobové dráze, ochutnat velikonoční pizzu či domácí mazanec a samozřejmě zažít i adrenalinový sjezd na bobu. Kromě toho si organizátoři akce Velikonoce na bobové dráze připravili pro nejmenší účastníky řadu úkolů a kreativních aktivit. Děti, které splní čtyři speciální velikonoční úkoly, dostanou navíc poukaz na jízdu zdarma na velké bobové dráze. Více o akci čtěte zde.

Vítání sezóny s hrochy

Pražská zoologická zahrada zahájí v sobotu 82. sezónu. Otevřen bude pavilón hrochů, Údolí slonů i výběh pro antilopy. Po obědě tu bude pokřtěno slůně narozené 11. února, návštěvníkům se odpoledne předvede také hroší rodinka. Více informací o programu akce naleznete zde.

Středočeský kraj

Mazlení se zvířátky i kulinářské pochoutky

Od čtvrtka až do neděle je na Farmě Blaník v Ostrově připraven speciální sváteční program. Děti se zabaví ve Farma-parku nebo při promítání oblíbených kreslených i hraných filmů, rodiče si mohou ve zdejší restauraci pochutnat na velikonočních specialitách. Více o akci i Farmě Blaník se dočtete zde.

Kutnohorská lidová tvorba

Na oba víkendové dny zve Spolkový dům v Kutné Hoře rodiny s dětmi na půldenní program od 10:00 do 15:00. Budou se tu zpívat písničky, vyprávět příběhy o lidových zvyklostech a i ti nejmenší se do dění budou moci přímo zapojit. Více informací naleznete zde.

Jihočeský kraj

Koledování na Lipně

V sobotu od 10:00 do 15:00 proběhne v restauraci Lanovka v lyžařském areálu Lipno zdobení kraslic, výroba velikonočních přáníček, pletení pomlázky a další zábava. Dětské účastníky akce čekají slevy na skipasech a další výhody. Bližší informace hledejte zde.

Plzeňský kraj

Kočující strašidla

Muzeum strašidel v Plzni přesouvá svoji kočovnou výstavu do Přeštic. Kromě hrůzu nahánějících stvoření tu ale budou i ta pohádková. Expozice potrvá do úterý 2. dubna v Domě historie Přešticka. Více informací čtěte zde.

Karlovarský kraj

Chebský hod beránka

Zhruba dvouhodinový program přichystal Cheb pro všechny, kteří si v sobotu po obědě najdou čas. Od 14.15 do 16:00 bude na Chebském hradě připraven zábavný program pro děti různých věkových kategorií. Kromě jiného zhlédnou loutkové divadlo. Bližší informace hledejte zde.

Ústecký kraj

Popletená ZOO v Děčíně

Návštěvníci zoologické zahrady v Děčíně si odpočinou od všudypřítomných Velikonoc při aprílových hrátkách. Pro děti i jejich rodiče tu organizátoři akce Popletená zoo přichystali nesnadnou překážku. U některých zvířat budou přeházené jmenovky, sem tam se u výběhu vyskytne i cedulka s úplně vymyšleným názvem zvířete. Řádit se v děčínské zoo bude od čtvrtka do pondělí 1. dubna. Veškeré informace najdete zde.

Liberecký kraj

Pašijové hry v České Lípě

Jarmark na hradě i tradiční pašijové hry se chystají v sobotu na Vodním hradě Lipý od 10:00 do 17:00. Na programu bude pohádka, ukázka lidových řemesel i napínavé hledání schovaných velikonočních vajíček. Bližší informace čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Na bál v pyžamu a trepkách

Dům dětí a mládeže v Hořicích plánuje na páteční večer od 20:00 Pyžamový bál. Zúčastnit se může celá rodina. Více informací najdete zde.

Pardubický kraj

Zahájení sezóny na zámku v Litomyšli

Litomyšlský zámek zahájí v pátek novou návštěvnickou sezónu. Prohlídky bude možné navštívit i v pondělí 1. dubna. Všechny dny v časech 10:00 až 16:00. Vše o zámku hledejte zde.

Vysočina

O tradicích v pohádce

Zábavnou formou poučí malé diváky o tradičních lidových rituálech pohádkové divadelní představení Velikonoce s Ježkem v Jihlavě. Dětské karnevalové divadlo Ježek si hru připravilo na sobotní 10. hodinu ráno. Více se o divadle dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Duch Velikonoc v brněnské ZOO

Od soboty do pondělí se brněnská zoologická zahrada naladí na velikonoční vlnu. Jedním z magnetů na návštěvníky jsou několikaměsíční lední medvíďata. V provozu bude i Dětská zoo, kde děti přijdou se zvířaty do těsného kontaktu, velikonoční zboží bude k dispozici na tematickém jarmarku. Veškeré informace o akci naleznete zde.

Olomoucký kraj

Kočárem vstříc nové sezóně

V sobotu chystá město Prostějov na náměstí T. G. Masaryka velkolepé zahájení nové turistické sezóny. Ve 14:00 sem přijede unikátní cestovní kočár Landauer tažený čtyřspřežením. Už od 13:30 bude probíhat doprovodný program: zahraje dechovka, proběhne loutkové představení pro nejmenší, rozezní se i tóny flašinetu.

Zlínský kraj

Poslední lyžovačka na Razule

Jako vrchol lyžařské sezóny v areálu Razula ve Velkých Karlovicích se v sobotu uskuteční veřejný závod Razula Open Cup. Zapojit se mohou lyžaři různých věkových kategorií. Lákadlem je účast českého reprezentanta Martina Vráblíka. Více najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Malované květináče a zapletená pomlázka

V budově Forum Nová Karolina v Ostravě bude v neděli od 14:00 nachystaný program pro děti. O velikonočních tradicích se tu bude vyprávět v pohádkách – například v té Jak pan Slepička a paní Kohoutková malovali vajíčka. Jestli doma ještě nemáte velikonoční výzdobu, nechte své děti v rámci nedělního programu nazdobit květináč a uplést pomlázku. Více o programu se dočtete zde.

Filmové kostýmy na Sovinci

Hrad Sovinec nabízí tento víkend unikátní výstavu filmových kostýmů. Akce je příhodně nazvaná Barrandov na Sovinci. Akce potrvá od soboty do pondělí. Program událostí na hradě najdete zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám