Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Vyzkoušejte si řemesla, zajezděte si na koloběžce

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslavy dětského dne, řemesla nebo multikulturní festival. Program na druhý červnový víkend je opravdu pestrý, ať už vyhledáváte cokoli. V Praze si s dětmi můžete zajezdit na koloběžkách, na netradiční závod kachniček můžete vyrazit do České Vrbné. V Kopřivnici se uskuteční dny techniky, kde se můžete povozit nákladními automobily nebo vyrazit na vyhlídkové lety vrtulníkem.

Foto: Profimedia.cz

Vyrazte s dětmi na závody koloběžek. Ilustrační foto

Článek
Praha

Závody koloběžek

Vezměte svoje ratolesti a přijďte se na Vítkov společně projet na koloběžce. Charitativní projekt Koloběžka Cup je určen všem, kdo rádi soutěží a podporují dobrou věc. Doprovodný program, který zahrnuje například atletickou školku pro děti, dětský koutek s atrakcemi a další, je zdarma. Akce se koná v sobotu a více se o ní dozvíte zde.

Multikulturní festival

Poznejte kultury z různých koutů světa. V sobotu se v Centrálním parku na Pankráci koná festival Kaleidoskop, kde se seznámíte s chutěmi, vůní, hudbou a tancem kultur ze všemožných států, ať už z Asie či Latinské Ameriky. Na děti čekají workshopy nebo třeba i taneční lekce. Dospělí se budou moci zabavit přednáškami. Více informací zde.

Středočeský kraj

Rytířský den

V zámku v Mníšku pod Brdy se v sobotu uskuteční den s rytíři. Ti návštěvníkům předvedou, jak vypadaly v minulosti rytířská klání a souboje, v nichž se soutěžilo o ruku sličných paní. Prohlédnout si budete moci zbraně i zbroj, děti se budou moci na okamžik stát pážaty. Připraveny jsou také soutěže a nejrůznější hry. Více najdete zde.

Rýžování granátů

Vypravte se s dětmi o víkendu do HistoryParku v Ledčičích, kde si vyzkoušíte rýžování malých granátů. Ty, které najdete, si budete moci za odměnu odnést i domů. Kromě toho si vyzkoušíte práci na vykopávkách nebo s detektorem kovů. V neděli se uskuteční také loutkové představení Zlatá ryba. Více informací zde.

Jihočeský kraj

Závod kachniček

Chcete strávit neděli netradičně? Vypravte se do Vodáckého centra České Vrbné, kde se uskuteční charitativní závod plastových kachniček. Zapojit se zakoupením kachničky může kdokoli a hrát se bude o hodnotné ceny v podobě ubytování, vstupů či voucherů. Kromě toho se můžete těšit na tvořivé dílny, divadélko, malování na obličej a spoustu dalšího. Více informací zde.

Plzeňský kraj

Zámecké narozeniny

V sobotu se budou na zámku v Horšovském Týně dodatečně slavit narozeniny režiséra Václava Vorlíčka, a to melodiemi z jeho filmů a pohádek. Akce se zúčastní například Jan Kraus, představitelka Arabely Jana Nagyová, Jaroslava Kretschmerová nebo Ivana Chýlková. Součástí bude i pěvecké vystoupení sborů a mnoho dalšího. Vstupné je 60 korun. Více zde.

Karlovarský kraj

Benefiční den na Velkém Rybníku

V rámci pomoci Toničce se bude dne 9. června 2018 konat ve Velkém Rybníku benefiční den, který již počtvrté pořádá město Hroznětín a Spolek obyvatel Velkého Rybníka a Ruprechtova, za účasti několika hudebních skupin a s velkým doprovodným programem, jako je lanová dráha nad rybníkem, jízda ve člunu s hasiči, dětské hřiště a další. Více zde.

Dětský den

Vydejte se s dětmi v sobotu do Nebanic, kde se uskuteční se zpožděním oslavy dětského dne. Na své si přijdou milovníci sportovních aktivit, ale i ti, kteří mají raději kulturu nebo zvířátka. Čekají vás úkoly, soutěže, a to jak sportovní, tak vědomostní. Akce se koná na tamním fotbalovém hřišti a vstup je zdarma. Více najdete zde.

Ústecký kraj

Výstava veteránů

Na zámku v Ploskovicích se uskuteční v sobotu výstava automobilových legend, které už v běžném provozu nepotkáte. Veterány značky Jaguar ze 40. a 60. let budou k vidění na nádvoří zámku. Pokud snad máte blíž zámek Libochovice, bude se výstava později odpoledne konat i tam. Více informací zde.

Liberecký kraj

Liberecký jarmark

O víkendu se v Liberci uskuteční historický jarmark, na němž se setkáte s rytíři, kejklíři, ale také nejrůznějšími řemeslníky. Za zvuků dobové hudby budete přihlížet soubojům, ochutnáte také nejrůznější dobroty v podobě koláčků, trdelníků, klobás, sýrů nebo pečeného selete. Dospěláci si pochutnají také na medovině nebo pivě z lokálních minipivovarů. Podrobný program najdete zde.

Královéhradecký kraj

Zahrajte si v zahradě Vily Čerych

Navštivte v rámci Víkendu otevřených zahrad zahradu Vily Čerych v České Skalici. Kromě komentovaných prohlídek, které startují každou hodinu, si budete moci vyzkoušet nejrůznější hry od pétanque přes kroket, badminton až po ruské kuželky či kubb. Připraveno je také taneční vystoupení nebo občerstvení. Vstup samozřejmě zdarma. Více zde.

Pardubický kraj

Devatero řemesel

Na Veselém kopci v Hlinsku se budete moci seznámit se šikovnými řemeslníky. Dozvíte se, co musejí umět tesaři, truhláři, sekerníci, pilaři a další. Pod dohledem odborníků si navíc řadu činností budete moci vyzkoušet i na vlastní kůži, případně si už hotové výrobky zakoupit. Atmosféru dokreslí vystoupení dechové kapely a mnoho dalšího. Více informací zde.

Vysočina

Otevřená elektrárna

V sobotu se otevřou dveře větrné elektrárny Věžnice, kde čeká na návštěvníky prohlídka přízemí, prvního patra nebo třeba ukázky jízdy elektromobilem. Chybět ale nebudou ani atrakce a zábava pro děti, jako například soutěže o ceny, skákací hrad, malování na obličej a další. Další informace zde.

Jihomoravský kraj

Dětský den v zoo

Oslavte dodatečně Mezinárodní den dětí v brněnské zoo. V sobotu areál zaplaví plno barev, zábavných postaviček i atrakcí. Těšit se můžete třeba na komentovaná krmení medvědů, lachtanů či žiraf, a to po celý den, dále si budete moci vyzkoušet třeba skákací boty, jízdu na kolečkových bruslích či karate. Podrobný program najdete zde.

Olomoucký kraj

Indonéská džungle

Navštivte s dětmi dalekou Indonésii. Část Výstaviště Flora Olomouc se změnila v autentickou iluzi džungle, která navodí atmosféru Nové Guiney. Najdete v ní rituální totemy, masky, štíty, luky i oštěpy a seznámíte se tak zblízka s domorodými obyvateli jednoho z indonéských ostrovů. Výstavu doplňují také velkoformátové fotografie a mnoho dalšího. Více informací zde.

Zlínský kraj

Pohádkový les

Vstupte do pohádkového světa. V neděli se ve Velkých Karlovicích uskuteční stezka plná soutěží a úkolů, na níž se setkáte třeba s Ferdou Mravencem, Zlatovláskou, Dlouhým, Širokým a Bystrozrakým nebo i Harrym Potterem. Kromě soutěží si budete moci vyzkoušet třeba výrobu skleněných ozdob nebo dřevěných předmětů. Co dalšího vás čeká, se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Dny techniky

O víkendu se uskuteční Kopřivnické dny techniky. Jedná se o interaktivní přehlídku stavební, vojenské či hasičské techniky. Společně se uskuteční Den otevřených dveří v Tatra Trucks, kde si budete moci užít jízdy nákladními automobily nebo vyhlídkové lety vrtulníkem. Zábavně vzdělávací akce si klade za cíl názorně ukázat, jak které stroje fungují. Více najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám