Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: V převlecích do ZOO a s lyžemi do hor

Novinky, Klára Fischleinová

Tento víkend se rodičům nabízejí nejen akce, které mohou podniknout se svými potomky, ale také ty, při kterých si děti vystačí naprosto samy. Ať už tedy hodláte být aktivní, nebo plánujete spíš odpočívat, v celém Česku máte opět z čeho vybírat.

Foto: Archiv Národní knihovny České republiky

Výstavu mapující atraktivní formou život svatého Václava zahájila tento týden Národní knihovna v Praze.

Článek
Praha

Komiksový svatý Václav

Jestli nevíte, jak své děti poučit o historii zábavnou formou, možná vás navede začínající výstava Národní knihovny ČR. Ta ve čtvrtek zahajuje originální expozici, jejíž název prozrazuje vše: Svatý Václav ve středověkém komiksu. Výstava potrvá do poloviny dubna. Více informací čtěte zde.

Doba ledová v reálných rozměrech

Je vaše dítě posedlé mamuty a dalšími obry doby ledové? Pak bude jistě nadšené z výstavy Giganti doby ledové, která začíná v sobotu na pražském Výstavišti. K vidění tu budou zvířata z doby ledové v životních velikostech. Putovní expozice Prahu opustí na konci dubna. Zbylé informace o akci najdete zde.

Středočeský kraj

Vepřové pochoutky v Popovicích

V areálu pivovaru ve Velkých Popovicích čekají návštěvníky v sobotu mezi 10:00 a 15:00 vepřové hody s doprovodným programem. V rámci něho bude možné nahlédnout pod ruce zručným řemeslníkům, ochutnat točené pivo a zhlédnout lidovou zábavu v podání žáků místní školy. Vyrazte s rodinou na výlet za dobrým jídlem a příjemnou zábavou.

Masky nesmí chybět

Co by to bylo za víkend bez dětského převlékání do masek. Tuto neděli čeká veselý karneval na své účastníky v nymburské sokolovně od 14:00. Zváni jsou samozřejmě i rodiče.

Jihočeský kraj

Maškarní na sněhu a lyžích

Tak trochu jiný karneval pořádá šumavské lyžařské středisko České Žleby. Masky tu totiž budou sjezdovat, soutěžit a dovádět ve sněhu. Než roztaje a zmizí až do další zimy úplně. Nepropásněte v sobotu po obědě sněhové radovánky. Více informací hledejte zde.

Plzeňský kraj

Maškarní v Hrádku

Možnost vymyslet si originální převlek a zadovádět si s vrstevníky dostanou i děti z Hrádku v okrese Rokycany. V neděli od 14:00 se na ně organizátoři budou těšit v Domě kultury s veselým programem.

Karlovarský kraj

O patáliích pejska a kočičky ve Šluknově

Program na motivy známých a oblíbených pohádek o pejskovi a kočičce, kteří spolu zažívali všelijaká malá dobrodružství, se uskuteční v Zámecké kinokavárně Šluknov v neděli od 14:00. Dětské vstupné je pouze 15 korun. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Zámek dětem

Děčínský zámek si na tuto sobotu připravil speciální prohlídky pro malé návštěvníky. Od 11:00 do 15:00 je pro ně připravený poupravený výklad. Půjde se po stopách zámeckých dětí. Více informací hledejte zde.

Piráti z Teplic

Estrádní sál v teplickém Domě kultury zve všechny děti i rodiče na nedělní pirátský karneval. Program začne ve 14:00. Mědvedo-myší přátelství Pohádku o veselém medvědovi mezi ostatními, kteří se mračí, a o myšce, která se s ním nebojácně přátelí, bude litoměřické kino Máj vysílat v neděli od 15.00. Pokud nebudete mít s dětmi program v přírodě, jistě je tímto příběhem potěšíte. Více informací hledejte zde.

Liberecký kraj

Trojkombinace pohádek

Všem důvěrně známé pohádky Ošklivé káčátko, O rybáři a rybce a O kohoutkovi a slepičce spojili autoři dětské divadelní inscenace Velbloud, ryba, slepice aneb Námořnická historie. Toto svérázné a originální představení můžete se svými dětmi navštívit v sobotu dopoledne v libereckém Naivním divadle. Více informací čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Pro malé archeology

Výstava Muzea východních Čech v Hradci Králové s názvem Pravěk je kůůl zaujme nejen dospělé, ale i starší děti, které zajímají dějiny a obzvláště pravěk. Vystaveny jsou tu nálezy i obří plastiky s výkladovým textem. Expozice propojuje dávné časy pravěku se současnou tváří přírody. Více informací naleznete zde.

Pardubický kraj

Výroba košíčků i šperků

Litomyšlské kreativní dílny nabízejí v sobotu dětem i dospělým tvořivý program. Ve zdejším Domě Naděje se budou plést košíčky, vyrábět šperky a (jak jinak v Pardubickém kraji) zdobit perníčky. Zapojit se můžete od 9:00 a 11:00.

Vysočina

Krteček v dětském podání

Jihlavská Brána Matky Boží navázala na loňskou výstavu O Krtečkovi – Zdeněk Miler dětem. Tentokrát jsou tu ke zhlédnutí malůvky, které vytvořily během tehdejší výstavy děti, jimž byla primárně určena. Jejich díla si můžete přijít prohlédnout do středy 27. března.

Jihomoravský kraj

Hurá do zvířecích převleků

ZOO Brno naplánovalo na sobotní odpoledne maškarní veselí. Nabízí se tedy, aby děti dorazily v maskách svých oblíbených zvířátek. Deset nejlepších převleků se bude vyhodnocovat a odměňovat. Více informací hledejte zde.

Olomoucký kraj

Nabruste si hrany bruslí

Na led zve vášnivé bruslaře, dospělé i dětské, město Olomouc. Veřejné bruslení se na místním kluzišti koná v sobotu i v neděli. Ostatní víkendový program kvůli němu tedy měnit nemusíte. Více informací naleznete zde.

Zlínský kraj

Lyžování v maskách na Horalu

Ski areál Razula v rezortu Valachy Velké Karlovice si na neděli připravil program pro malé lyžaře. Ti, kteří sem dorazí v maskách, získají navíc vstup na sjezdovku zdarma. Bude se i soutěžit. Více o akci čtěte zde.

Divadelní karneval

Na děti v maskách se těší tuto neděli od 14:30 Městské divadlo Zlín. Vstupné bude 80 korun, program čeká účastníky vskutku pestrý. Divadlo se totiž promění v džungli. Více informací hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Herní odpoledne v Karviné

Rodiče mohou odpočívat, zatímco si děti budou hrát. Tak naplánovalo sobotní odpoledne Krajské středisko volného času v Karviné. Pro nejmenší je tu připravený od 14:00 tříhodinový nabitý program s dětským koutkem i dřevěnými hrami. Více čtěte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám