Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Užijte si herní adrenalin, prohlédněte si betlém z másla

Interaktivní expozice a výstavy zavedou vaše děti i tento víkend do světa her a poznání. Stejně tak se však se svými ratolestmi můžete věnovat sportovním aktivitám, jako je například bruslení. Chuťové buňky pak navnadí některý z řady předvánočních jarmarků se spoustou dobrot.

Foto: archiv Puzzle Room

V Puzzle Room jsou děti často bystřejší než jejich rodiče. S rodinou sem můžete zavítat třeba tento víkend.

Článek
Praha

Puzzle Room

Hádanky, tajemství a mystifikace - to vše musíte rozřešit a odhalit během vyměřené hodiny časového limitu. Zážitek spojený se zajímavými informacemi nabízí týmová hra Puzzle Room na Praze 7 poblíž Letenských sadů. Děti do osmi let sem smějí jen v doprovodu rodičů, od patnácti i samostatně. Ideální počet hráčů jsou dva až čtyři v týmu. Více se o hře dozvíte zde.

Čokoládový festival

Od pátku do neděle bude Galeria Harfa čokoládová. Čokoládový festival přinese vybrané delikatesy a nové chutě exkluzivních čokolád z celého světa. Od 10:00 do 20:00 se prohlédnete výstavu obalů čokolád z celého světa, kulinářskou přehlídku a prodejní stánky. Více hledejte zde.

Pražský žonglérský marathon

TJ Sokol Karlín bude hostit od pátku do neděle žonglérský marathon. V sobotu proběhnou workshopy pro nejmenší. Kromě žonglování děti zkusí závěsnou akrobacii, hula hoop nebo se mohou zapojit do tvůrčích dílen. V podvečer na ně čeká nezapomenutelná show. Program si prohlédněte zde.

Divadelní festival Antidepka

Festival pro malé děti, mládež i dospělé nabídne během čtyř dnů různé amatérské a poloprofesionální divadelní soubory. V sobotu a neděli budou na programu odpolední pohádky pro děti doprovázené výtvarnými a dramatickými dílnami. Přijďte do Domu dětí a mládeže na Praze 2 v ulici Slezská. Více se dočtete zde.

Středočeský kraj

Betlém z másla v Máslovicích

Přijďte se podílet na výrobě betlému z másla. V sobotu si na obecním úřadě zkusíte modelovat figurky. Dílna bude otevřena od 10:00 do 17:00. Povedené výtvory budou během prosince a ledna vystaveny v místním muzeu másla. Více hledejte zde.

Adventní prodejní výstava v Lánech

Tradiční adventní výstava v Muzeu T. G. Masaryka proběhne v neděli. V prodeji budou věnce, svícny, svíčky, koření, medovina, zákusky a vánoční dekorace. Přijďte mezi 9:00 a 17:00. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Bruslení v Rosicích u Brna

Bruslení si můžete užít v listopadu vždy ve středu a v neděli. V neděli se na zimním stadionu bruslí od 14:00 do 15:30. Více najdete zde.

Výstava klubových kolejišť v Brně

Klub modelářů železnic Brno zve na výstavu klubových kolejišť. Naposledy od čtvrtka do neděle uvidíte různá kolejiště včetně modelů stanic Ivančice a Náměšť na Hané. Do Areálu Alfa Properties můžete v sobotu a v neděli od 9:30 do 18:00. Více zde.

Jihočeský kraj

Interaktivní výstava Stroj času v Písku

Výstava pro děti na motivy knihy Historie Evropy české ilustrátorky Renáty Fučíkové je otevřena ve Sladovně do 26. dubna 2015. Děti tam uloví mamuta nebo zachrání princeznu. Nechte je nastoupit do stroje času. Pro malé cestovatele je připravený Cestovatelský deník. Přijďte od 9:00 do 17:00. Více čtěte zde.

Podzim s mašinkami v Českých Budějovicích

Výstava modelů železnic a modelových kolejišť Klubu železničních modelářů bude otevřena o víkendu. Děti si například zkusí řídit vláček. Otevřeno bude v sobotu od 10:00 do 19:00, v neděli do 17:00. V sobotu navíc od 17:00 do 19:00 proběhne tradiční noční prohlídka. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Vánoce v Hrádku u Nechanic

Na zámek Hrádek u Nechanic se přijeďte o víkendu podívat na vánočně vyzdobené interiéry. Vánoční zámek můžete navštívit do 7. prosince vždy od 9:00 do 16:00. Zpestřením prohlídek bude zprovozněná zámecká kuchyně, kde budou kuchařky vařit vánoční punč. Více se dozvíte zde.

Vánoční výstava v Jičíně

Během vánočního času bude výstavní chodba jičínského muzea lákat návštěvníky vůní. Koření bude představeno z různých pohledů. Na Valdštejnském náměstí uvidíte i fotografie, živé rostliny a kuchařské knihy. Výstava Koření – vůně Vánoc bude otevřena do 11. ledna od 9:00 do 17:00. Více najdete zde.

Pardubický kraj

Litomyšlský Den medu

V neděli provoní Lidový dům med. Na Bělidle ochutnáte nejlepší vzorky medu od místních včelařů. Děti zaujme živé včelstvo v proskleném úlu. Budete mít možnost koupit si medové produkty, adventní a vánoční vazby. Akci mezi 9:00 a 17:00 oživí vystoupení místních pěveckých sborů. Více se dočtete zde.

Medové dny v Hlinsku

Med zavoní od pátku do neděle také v hlinském Multifunkčním centru. Uvidíte výstavu o včelách a nakoupíte výrobky z medu. Chybět nebudou ukázky řemesel a včelí stezka. V pátek přijďte do 18:00, v sobotu a neděli od 9:00 do 16:00. Více zde.

Karlovarský kraj

Výstava v Sokolově

V přízemí sokolovského zámku je otevřená interaktivní výstava přibližující život a zvyky našich předků. Expozice Za dlouhých zimních večerů ukazuje činnosti, kterým se naši předkové věnovali a při kterých pomáhaly i děti. Malí návštěvníci tak poznají staré zvyklosti. Přijďte mezi 9:00 a 12:00 a 13:00 a 17:00. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Hravé putování lesem

Jestli sychravé počasí neodrazuje od výletů přírodou, můžete se na Liberecku vydat na prožitkovou stezku Hravé putování ještědským lesem. Tříkilometrová trasa vede ze sedla Na Výpřeži pod Ještědem z kopce do Ostašova - Horní Suché. Děti se na interaktivní naučné stezce dozvědí leccos nového. Cesta je vhodná také pro rodiny, které cestují s kočárkem. Vše se o trase dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Šternberský pitaval

Expozice času nabízí dětem i hravým dospělým nový animační program s názvem Šternberský pitaval, který vychází z výstavy O zločinech a trestech ve městě Šternberku. Program se uskuteční v neděli v budově Expozice času. Začíne v 10:00, 12:00 a 14:00. Vše se dočtete zde.

Nový cirkus v Olomouci

Surround of Unity je festival plný hudby a nového cirkusu. Celodenní zábava pro všechny generace proběhne v sobotu v S-Cube. Program začne ve 13:00 zájmovými dílnami nejen pro děti. Budou se zde učit žonglování a pantomimu. V 17:30 se workshopy změní v Galashow a program bude pokračovat do nočních hodin.

Moravskoslezský kraj

Výstava dětských betlémů v Ostravě

Do 21. prosince se v rámci projektu Betlémy bez hranic koná na Výstavišti Černá louka česko-slovenská a česko-polská výstava dětských betlémů. Expozice bude v pavilonu C otevřena o víkendu od 10:00 do 18:00. Více se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Vánoční výstava v klášteře Plasy

V prostorách konventu kláštera bude od pátku do neděle probíhat 13. ročník prodejní vánoční výstava. Přijďte se inspirovat na vánoční výstavu do tajuplných prostor kláštera od 10:00 do 18:00. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Hračky ze staré půdy v Litoměřicích

Oblastní muzeum v Litoměřicích zve na výstavu plnou hraček nejen z Česka, ale také z různých koutů světa. Expozice představí hračky lidové i průmyslové výroby. Podívat se tam můžete do 25. ledna od 10:00 do 17:00. Více čtěte zde.

Vysočina

Andělský jarmark v Novém Městě na Moravě

Dům dětí a mládeže pořádá v neděli jarmark od 9:00 do 16:00 v přísálí kulturního domu v Tyršově ulici. Děti i dospělí si v tvořivých dílnách vyrobí dekorace, naučí se dekorovat ozdoby, vyrábět přání či zdobit svíčky. Proběhnou i vystoupení. Více zde.

Pohádky z mléčné dráhy v Třebíči

Sci-fi pohádka zavede diváky do dalekého vesmíru. Divadlo Tramtárie Olomouc vystoupí v třebíčském Divadle Pasáž v neděli v 15:00. Více se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Adventní víkend v Zoo

Lešná Po oba víkendové dny od 10:00 do 15:00 můžete ve zlínské zoologické zahrady načerpat vánoční atmosféru. V prostorách vzdělávacího střediska Tyrol si vyzkoušíte výrobu vánočních ozdob, adventních věnců nebo zdobení vánočních perníčků. Zoo Zlín je během listopadu otevřena za snížené vstupné od 8:30 do 16:00. Více zde.

Svět stavebnic ve Zlíně

Čtyřdenní Interaktivní výstava stavebnic se uskuteční od středy do soboty v 14|15 Baťově institutu. Uvidíte stavebnice Lego, Merkur, Seva nebo Geomag. Chybět nebudou třeba ani dřevěné stavebnice nebo Igráček. Mezi 9:00 a 18:00 si děti pohrají s panáčky Playmobil. Více si přečtěte zde.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Při plánování výletů vám také pomohou Mapy.cz, které nově obsahují tipy na víkend.

Kudyznudy.cz

Nejlepší začátek výletu? Kudyznudy.cz. Vybírejte z tisíců turistických tipů a objevujte Česko!

Na stránkách kudyznudy.cz na vás čeká přinejmenším 40 tisíc různých možností, kde v Česku strávit víkend i delší dovolenou. Najdete tu spoustu bohaté inspirace, a tak si tu výlet můžete naplánovat přesně podle svých představ. Šťastnou cestu!

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám