Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Šimpanzi oslaví narozeniny ve Dvoře Králové, medvědi v Chomutově

Novinky, fis

První jarní víkend se ponese kromě jiného ve znamení oslav Mezinárodního dne vody, který připadá na neděli. Do svých areálů při této příležitosti zvou návštěvníky některé zoologické zahrady, v nichž se zároveň budou slavit narozeniny zvířat. Lákají také interaktivní muzejní expozice, hrady a zámky.

Foto: Profimedia.cz

Ve Dvoře Králové budou šimpanzi slavit narozeniny. Ilustrační foto

Článek
Praha

Pohádkový den

V sobotu od 9:00 do 16:00 v rodinném studiu MAM proběhne program plný pohádek. Děti zabaví promítání a workshopy. Rodiče jsou samozřejmě také zváni. Více se dozvíte zde.

Dobrodružství na Chvalském zámku

Akční sobotu chystá Chvalský zámek. Od 10:00 do 17:00 je naplánován rytířský program s úkoly, soutěžemi i prohlídkami. Dnem děti provede rytíř Jan ze Chval. Více zde.

Jaro v Botanické

Příchod nového ročního období uvítá Botanická zahrada v Praze. Pro děti na víkend plánuje otevřít kreativní dílny, společně s rodiči také nahlédnou do tajů starých řemesel a ochutnají všelijaké laskominy. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Josefínský jarmark

Na Masarykově náměstí ve Slaném se v sobotu od 9:00 do 17:00 usídlí řemeslný jarmark. Nahlédnete pod ruce košíkářům, dráteníkům a dalším profesionálním řemeslníkům. V kreativních dílnách si budou moci dospělí i dětští návštěvníci vyzkoušet vlastní zručnost. Nebude chybět teplé ani studené občerstvení. Více se dozvíte zde.

Jarní saunování

Sportovní hala v Kyšicích zve v sobotu od 9:00 na první jarní saunování. Děti budou mít v tento den saunu zdarma, protože akce je koncipovaná pro celé rodiny. Od 10:00 navíc proběhne na tomtéž místě Vítání jara s Dášou, Janou a Gabčou. Děti si tak budou moci zatančit zumbu, maminky se zase dozvědí více o jarních trendech v líčení. Více informací naleznete zde.

Jihočeský kraj

Stroj času v Písku

Stále ještě máte možnost se svými dětmi zavítat do interaktivní expozice Stroj času v písecké Sladovně. V rámci této výstavy návštěvníci putují evropskými dějinami. Informace se však dozvídají zábavnou formou. Vše se o projektu dočtete zde.

Plzeňský kraj

Originální kybernetoskop v Plzni

Znají vaše děti pohádku Zahrada od Jiřího Trnky? Pokud ne, na výstavě Trnkova Zahrada 2 se s jejími hrdiny seznámí. A pokud ano, v expozici se jim bude možná líbit ještě více. K vidění jsou různé animace, výstavu ozvláštňují také audiovizuální efekty. Otevřeno je denně kromě pondělí od 10:00 do 18:00. Vše se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Hurá na Chebský hrad

První jarní víkend volá po nějakém výletu. Tipem může být například Chebský hrad v březnu otevřený o víkendech od 10:00 do 17:00. Více se o hradu dočtete zde.

Ústecký kraj

Světový den vody v zoo

Zoo v Ústí nad Labem bude slavit v neděli od 12:00 Mezinárodní den vody. Při této příležitosti se můžete zúčastnit krmení piraň a podíváte se na nové druhy ryb. Více zde.

Probouzení medvědů

Oslava dvacetin zdejších medvědic spojená s probouzením medvědů hnědých proběhne v sobotu od 13:00 v Zooparku Chomutov. Návštěvníky čekají také soutěže a zajímavosti z říše medvědů. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Tvorba lapače snů

V sobotu od 9:30 do 11:00 pořádá Obchůdek pro radost v Jilemnici dětskou dílnu, v níž si zájemci vyrobí z přírodních materiálů známé lapače snů. Více najdete zde.

Otevření zámku s princeznou

Pohádkové otevření zámku Horní Libchava si s dětmi užijete v sobotu od 13:00. Na programu jsou pohádky i soutěže. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Šimpanzí narozeniny

Zoologická zahrada ve Dvoře Králové v sobotu oslaví narozeniny šimpanzů. Pokud se rozhodnete zapojit mezi gratulanty, přijďte v 10:00 do pavilonu goril. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Dětský svět v muzeu

Městské muzeum a galerie Hlinsko láká od začátku března do druhé poloviny dubna rodiny s dětmi na výstavu Dětský sen. Jsou tam k vidění dřevěné či zahraniční hračky, knížky, plakáty... O víkendu je expozice přístupná od 10:00 do 12:00 a následně od 13:00 do 17:00. Více zde.

Vysočina

Den vody v Zoo Jihlava

Také jihlavská zoologická zahrada se chystá v neděli oslavit Mezinárodní den vody. Program, který začne v 10:00, se tedy ponese právě ve znamení tohoto živlu. Těšte se mimo jiné na komentované krmení tuleňů. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Pohádková neděle v Brně

Divadlo Věž zahraje v neděli v 15:00 v brněnském Klubu Leitnerova dětské představení Radovanovy radovánky. Příběh o malém chlapci ze zahradnictví, o němž napsal knihu Jaroslav Svěrák, zabaví jistě nejen děti, ale také rodiče. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Pohled na zoo z rozhledny

V neděli v 15:00, 16:00 nebo 17:00 budete moci vyšplhat na rozhlednu v Zoo Olomouc a prohlédnout si areál z ptačí perspektivy. Navíc si můžete při nedělní procházce v zoo také zasoutěžit. Více se dočtete zde.

Maminy run Olomouc

Jarní běh v rámci iniciativy za zdravý životní styl Maminy run se poběží v sobotu v Olomouci. Zatímco se maminky proběhnou na pětikilometrové trase, tatínkové s dětmi jim mohou zpovzdálí fandit. Lze jít také rychlou chůzí nebo běžet s kočárkem. Vše se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Velikonoční jarmark

Víkendovou pohodu si můžete zpříjemnit na Velikonočním jarmarku v Uherském Hradišti. Uskuteční se v sobotu už od 8:00. Kromě jídla a hudby bude také o řemeslech. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Jarní výstup na haldu Emu

Nedělní výlet Ostravou nabídne výletníkům zajímavé informace z oblasti historie i architektury. Komentované prohlídky proběhnou mezi 10:00 a 14:00. Sraz je na Prokešově náměstí, cílem je halda Ema poskytující pohled na celé město. Více se dočtete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám