Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Přihlížejte středověké bitvě nebo oslavte Den otců

Novinky, mšv

Na třetí červnový víkend připadá Den otců, vezměte své ratolesti do tvořivé dílny, aby svým tatínkům něco vyrobily. Pokud toužíte po akčnějším programu, vyrazte do Nižboru přihlížet historické bitvě. V Praze můžete navštívit například festival rodičovství Áčkofest.

Foto: Profimedia.cz

V Nižboru u Berouna se střetnou rytíři. Ilustrační foto

Článek
Praha

Festival rodičovství

Pro páry, které plánují založení rodiny nebo i pro rodiny s dětmi je určena sobotní akce s názvem Áčkofest na Střeleckém ostrově. Program je sestaven z pohybových, hudebních či tvořivých dílen, které zabaví návštěvníky všech věkových kategorií. Festival dotvoří tržnice, kde se budou prezentovat čeští výrobci hraček, ručních výrobků či kosmetiky. Více najdete zde.

Charita pro kočky

Dorazte v sobotu do prosecké kavárny Knoflík na charitativní akci, jejíž výtěžek poputuje na kočičí útulek. Připraveny jsou různé soutěže, přednášky či tvořivé dílničky, kde vyrobíte své kočce třeba hračku. Zahájení proběhne v 9:00 hodin. Více informací zde.

Na skok do pohádky

Hostivařský lesopark se v sobotu promění v pohádkovou říši, jejíž bytosti si pro děti přichystaly soutěže a úkoly. Na trase potkáte piráty, vodníky nebo čarodějnice. Připraven je i doprovodný program - malování na obličej, modelování balónků či skákací hrad. Vyráží se z ulice Hornoměcholupská v 10:00 hodin.

Středočeský kraj

Zámek dětem

Přijeďte se odreagovat na zámek Dobříš, kde na vás čeká nezapomenutelný den. Na děti čekají kouzelnická vystoupení, divadelní představení nebo setkání s pohádkovými bytostmi. Akci budou moderovat zámečtí šašci. Připravena je i celá řada úkolů a soutěží. Více informací najdete zde.

Bitva u Nižboru

Rytíři odění ve zbroji s meči a kopím, praporce vlající ve větru — takový výjev čeká na ty, kdo zavítají v sobotu do Nižboru u Berouna. Pod zámkem proběhne festival otevřené historie. Návštěvníci uvidí rekonstrukci historické bitvy, která započne v 15:00 hodin. Bude se střílet a připraveny jsou i nejrůznější pyrotechnické efekty. Kompletní program najdete zde.

Jihočeský kraj

Nostalgická vyjížďka

Do Týna nad Vltavou se dnes vlakem už běžně nedostanete. V sobotu je ovšem připravena nostalgická jízda z Číčenic. Děti se mohou těšit v rámci akce na nejrůznější soutěže či železniční omalovánky. Jízda se navíc koná v den pořádání tradiční týnské pouti, kde můžete svůj výlet zakončit. Pro více informací klikněte zde.

Plzeňský kraj

Botanická vycházka

Kdo by se nechtěl občas projít nádhernou rozkvetlou loukou, že? V sobotu se můžete jedné takové květinové procházky zúčastnit. Proběhne v okolí Capartic a kromě běžných lučních květů můžete vidět třeba i orchideje. Exkurze se zastaví i na dalších zajímavých místech. Vyráží se přesně v 15:00 hodin. Více informací najdete zde.

Karlovarský kraj

Jízda důlní dráhou

Pokud milujete vláčky, navštivte v sobotu přírodní rezervaci Soos u Františkových lázní. Můžete se svézt důlní úzkorozchodnou dráhou, vagóny, které dříve svážely vytěžený jíl. Jízdy se konají od 10:00 hodin. Více zde.

Ústecký kraj

Za růžemi do Děčína

Děčínský zámek je známý pro svou Růžovou zahradu. A její prostory budou o víkendových slavnostech růží ještě podmanivější. Po celý den se můžete těšit na různé přednášky, na děti čekají výtvarné dílničky. Více naleznete zde.

Liberecký kraj

Putování za strašidly

Už jste také slyšeli, že i v Loužnici mají strašidla? Pokud ne, je možná právě pro vás připraveno putování za těmito obyvateli obce. Na děti čekají hry nebo stopovaná. Akce začíná v 13:00 hodin v areálu koupaliště. Více informací najdete zde.

Královéhradecký kraj

Dovádění na Borové

Dorazte do obce Borová 15 kilometrů od Náchoda, kde budou mít vaše ratolesti možnost se do sytosti vyřádit. Připraven je pro ně skákací hrad, velká nafukovací skluzavka, ale především soutěže. Akce se koná na obecním fotbalovém hřišti od 14:00 hodin. Více zde.

Pardubický kraj

Dětský den s hasiči

Hasičský sbor v Ústí nad Orlicí letos slaví 145 let od založení. Místní požárníci si proto pro děti připravili na sobotu parádní program. Uvidíte ukázky hasičské techniky, kouzelnické vystoupení, vaše ratolesti si budou moct zadovádět na skákacím hradu nebo si nechat pomalovat obličej. Více o akci najdete zde.

Vysočina

Soutěž traktorů

Přijďte se podívat do Borovníku na traktory, které mezi sebou soutěží v různých disciplínách. Kromě zemědělských strojů ale můžete soutěžit i vy a vaše děti. Na ploše zhruba 40 000 metrů čtverečních bude také výstava zemědělských zvířat. Začátek akce je v 13:00 hodin. Více zde.

Jihomoravský kraj

Den otců v Brně

Vida! science centrum v Brně zve všechny dědečky a tatínky se svými potomky, aby dorazili na tvořivou dílničku. Co společně dokážete vyrobit? Třeba kruhovou vlaštovku, auto na vzduch, vznášedlo z cédéčka... Akce začíná v 10:00 hodin. Více informací naleznete zde.

Olomoucký kraj

Profese na hradě

Zavítejte na krásný hrad Helfštýn u Lipníka nad Bečvou, kde si budete moct prohlédnout přehlídku profesí Muzea Komenského v Přerově. Zajímá vás archeologický koutek, ornitologická sekce, výtvarný ateliér či konzervátorská dílna? To vše a mnoho dalšího totiž bude k vidění. Kromě toho si můžete na hradě projít také stálou expozicí nebo unikátní sbírkou uměleckého kovářství. Více najdete zde.

Zlínský kraj

Festival na zámku

Holešovská regata je největší rodinný festival v zemi. Uskuteční se v pátek a v sobotu v areálu zámku. Nabídne vyžití pro rodiče i jejich děti. Hlavními hudebními hvězdami budou letos Aneta Langerová, Tata Bojs, Jelen či Kryštof. Pro ty menší je připraven doprovodný program, třeba projížďky na dračích lodích nebo různé soutěže. Kompletní program akce najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Loutkařská pouť

V prostorách hradu Sovinec se o víkendu uskuteční pohádkově loutkařská pouť. Můžete se vydat na prohlídku s kostýmovaným průvodcem, na jednom z hradních nádvoří proběhne šermířský turnaj, ale na děti čeká i celá řada pohádek. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám