Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Potkejte se s indiány nebo navštivte dřevěnou zoo

Novinky, mšv

Pomalu nastává doba prázdnin, na děti tudíž čeká spousta akcí, které jsou s koncem školního roku spojeny. Například vítání prázdnin v plzeňské zoo. Můžete také vyrazit na Strakonický hrad, který se ocitne v obležení indiánů, nebo do Zlínského kraje do první dřevěné zoo.

Foto: Profimedia.cz

Seznamte se s indiány a jejich kulturou na Strakonickém hradu. Ilustrační foto

Článek
Praha

Turnaj ve cvrnkání kuliček

Vraťte se do dětských let, kdy vlastnit duhovou kuličku byla velká vzácnost, a přijďte se svými ratolestmi na kuličkový turnaj v parku Lannova nedaleko Florence. Od 9:00 hodin si můžete procvičovat cvrnkání a od 10:00 hodin startuje samotná soutěž. Kuličky si můžete zapůjčit přímo na místě. Více zde.

Merkur, nejen planeta

Stavebnice Merkur byla Lego své doby. V sobotu startuje na Chvalském zámku interaktivní výstava této legendární hračky. K vidění budou velké modely postavené z Merkuru, dále dílnička pro volnou stavbu či ukázky robotiky. Dozvíte se i mnohé o historii stavebnice. Podrobnější informace zde.

V době Rudolfa II.

Přeneste se do doby panování císaře Rudolfa II. na Historických slavnostech Libeňského míru. Na Libeňském zámku a v podzámčí můžete potkat alchymisty, šermíře i kejklíře, kteří vám zpříjemní odpoledne svými vystoupeními. Pro děti jsou dále připraveny netradiční atrakce jako kolotoč na ruční pohon, kušová střelnice, hlavotoč nebo kotrmelčák. Hlavní program doplní ukázky tradičních řemesel. Kompletní program akce najdete zde.

Středočeský kraj

Kutnohorské stříbření

Tradiční kutnohorská gotická slavnost se uskuteční poslední červnový víkend. Vraťte se na samý konec 14. století a prožijte fiktivní příběh příjezdu krále Václava IV. s jeho dvorem. Program stříbření seznamuje diváky s tím, jak se dobývala stříbrná ruda v době, kdy byla Kutná Hora na vrcholu prosperity. Hlavní program se koná v okolí chrámu sv. Barbory. Podrobné informace najdete zde.

Setkání u parních lokomotiv

Dorazte o víkendu do Muzea Českých drah v Lužné u Rakovníka na setkání parních lokomotiv, kde budete moct nahlédnout do železniční historie. Připraveny jsou také speciální jízdy historickými soupravami. V sobotu se můžete svézt z pražského hlavního nádraží, v neděli z Masarykova nádraží. Vlaky jedou v oba dny i opačným směrem. Více zde.

Jihočeský kraj

Den s indiány

Vydejte se v sobotu za zážitkem netradiční muzejní noci. Muzeum středního Pootaví pořádá akci, při které se Strakonický hrad ocitne v obležení indiánů. Program však není připraven jen na večer, nýbrž na celý den. Malí bojovníci si mohou vyzkoušet střelbu z luku či hod tomahavkem a po celý den bude přístupná výstava, která vás nechá nahlédnout do života původních obyvatel Severní Ameriky. Více informací najdete zde.

Plzeňský kraj

Vítání prázdnin

Poslední červnová sobota už bude ve znamení nastávajících letních prázdnin. Vyrazte se školáky do plzeňské zoo na celodenní zábavně-soutěžní program. Naučná stezka vyškolí děti v tom, jak se mají chovat v přírodě a jak přežít léto ve zdraví a bez úrazů. Začíná se v 10:00 hodin.

Karlovarský kraj

Soutěžní odpoledne

Závěrečnou červnovou sobotu se areál Rolava v Karlových Varech promění v soutěžní stezku pro děti. Na nejrůznějších úkolech otestují své schopnosti, dovednosti i znalosti. Program se ponese především v duchu oslav krále a císaře Karla IV. Ti nejlepší budou zařazeni do slosování o ceny a budou moct vyhrát například vstupenky do divadla, kina či koncerty. Více naleznete zde.

Ústecký kraj

Pohádkový park

K oslavám končícího školního roku se můžete připojit v sobotu v zámeckém parku ve Velkém Březně. Při podvečerním putování pohádkovou stezkou potkají děti nepřeberné množství pohádkových postav, které si připravily otázky a úkoly. Akce začíná v 18:00 hodin, po skončení soutěžní cesty je připraven bál a závěrem i ohňostroj.

Liberecký kraj

Traktoriáda

O víkendu proběhne v Areálu snů Zákupy první traktoriáda. Závodů se mohou účastnit traktory jak sériové, tak po domácku vyrobené. Sobotní program zahrnuje spanilou jízdu a několik soutěžních disciplín – rychlostní zkoušku, jízdy zručnosti nebo průjezd brodem na čas. V neděli se pak vyhlásí vítězové. Více najdete zde.

Královéhradecký kraj

Po úzké lávce

Dorazte se podívat, jak se povede soutěžícím v různých disciplínách při přecházení třicetimetrové dřevěné lávky. Akce plná pádů se koná na koupališti ve Velkém Dřevíči, a pokud je vám více než 15 let, můžete se do ní také zapojit. Pořadatelé mysleli i na nejmenší, pro které je připravena dětská stage s bohatým programem a atrakcemi. Více zde.

Pardubický kraj

Parní víkend

Jubilejní, desátý ročník Parního víkendu se uskuteční v Museu Rosice nad Labem. Nachystány jsou jízdy historickými vlaky i dalšími vozidly nebo výstava strojů, kotlů a motorů na páru. Prohlédněte si železniční muzeum a expozici městské hromadné dopravy. Více informací najdete zde.

Vysočina

Pohádkové dovádění

Pohádkové bytosti zvou rodiče s dětmi do Pohádkové říše Fábula v Kamenici nad Lipou na velký karnevalový rej. Připraveny jsou soutěže, divadlo, malování na obličej, ale i stálý program. Jednou z nových atrakcí letošní sezóny je velké dětské hřiště, jehož provoz se bude v sobotu zahajovat. Začíná se v 10:00 hodin. Více zde.

Jihomoravský kraj

Dětský den na přehradě

Vypravte se v poslední červnovou sobotu na Brněnskou přehradu. Snad bude celému dni přát počasí, protože povodí Moravy slaví 50 let od založení a při této příležitosti se pořádá dětský den, ale i den otevřených dveří do brněnské hráze. Pro děti jsou připraveny soutěže, hry či kvízy, budou si moct postavit třeba přehradu nebo ulovit zlatou rybku. Podrobnosti zde.

Olomoucký kraj

Procházka parky

Olomoucké parky slaví 150 let od svého obnovení. Přijďte se podívat, co se v parcích v době největší slávy nacházelo a co je z nich vidět, ať už slavné stavby a objekty, nebo si připomeňte, kteří architekti a umělci se o jejich založení a rozvoj zasloužili. Komentovaná prohlídka proběhne v neděli. Více zde.

Zlínský kraj

Zoo ze dřeva

Až do 30. září můžete navštívit R H Areál v Ostratě, kde je první dřevěná zoo. Jedná se o charitativní projekt, soukromou sbírku dřevěných soch, které si děti mohou osahat nebo osedlat. Z každé prodané vstupenky putuje 20 % na nadaci Dobrý anděl. Informace zde.

Moravskoslezský kraj

Dny města Štramberka

Zavítejte v sobotu do města Štramberk na 14. ročník Dnů města. Připraveny jsou stánky s tradičním zbožím nebo s občerstvením. Těšit se můžete i na několik účinkujících dechových orchestrů. Doprovodnou akcí je výstava Cesta do pravěku v Muzeu Zdeňka Buriana. Více najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám