Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Oslavte dětský den po rytířsku nebo ochutnejte med

Novinky, mšv

Závěrečný květnový víkend se ponese především v duchu oslav blížícího se dne dětí, ať už proběhnou v rytířském či westernovém stylu. Ochuzeni nebudou ani milovníci mašinek, vydat se můžete také na akci s názvem Medobraní, která potěší všechny, co mají rádi tuto sladkou pochutinu.

Foto: Profimedia.cz

Oslavte den dětí v rytířském stylu. Ilustrační foto

Článek
Praha

Tajemství potravin

Během víkendu se uskuteční akce pro všechny zvídavé děti, které zajímá, co jedí. Kudy putuje potrava? Co je dobré snídat? Na to i mnoho dalšího se dozví odpovědi formou úkolů, her, kvízů či testů. Akce proběhne v Národním zemědělském muzeu. Více zde.

Slavnosti v Břevnovském klášteře

Na počest Karla IV. je v krásných prostorách Břevnovského kláštera připravena historická slavnost. Šermíři, tanečnice, dobová hudba, na dětičky čekají středověké hry, jejich rodiče se mohou podívat na středověké vaření piva. Více si o sobotní akci přečtěte zde.

Ratolest Fest

Akce s trefným názvem Ratolest Fest proběhne v sobotu na Rašínově nábřeží. Bohatý program poskytne rodinám s dětmi inspiraci, jak trávit volný čas. Připraveno je mnoho stanovišť, které dohromady spojují sportovní oddíly, dětskou módu, hřiště nebo i umělecké dílničky. Více si přečtěte zde.

Středočeský kraj

Jízda parním vláčkem

Poslední květnovou sobotu již tradičně vyráží z Nymburka parní vlak s názvem Postřižinský expres. Děti potěší zážitek z jízdy vláčkem, rodiče se mohou těšit na Postřižinské pivo, které je připraveno na každé zastávce cesty. Trasa vede přes Lysou nad Labem, Mladou Boleslav až do Doks a odtud zase zpět. Vyjíždí se už ráno v 8:19 hodin, návštěvníkům se doporučuje přijít o něco dřív.

Rýžování zlata

V sobotu se uskuteční třetí ročník pochodu Cesta za zlatem. Vychází se z Kamberka. Účastníci obdrží mapu a mohou si vybrat, jakou ze tří tras se vydají - rozdíl je v jejich délce. Během cesty musí „zlatokopové“ zodpovídat kontrolní otázky a na konci si mohou vyzkoušet rýžování zlata. Více si o akci přečtěte zde.

Jihočeský kraj

Pochod za strašidlem

Zábavný dětský pochod za strašidlem Doudlem začíná v sobotu o deváté ráno v lese Svákově u studánky. Na začátku putování dostanete mapu a v průběhu cesty musí děti plnit úkoly, za jejichž splnění je v cíli čeká sladká odměna. Půl hodiny před polednem se zjeví i samotné strašidlo Doudlo, které bude vyprávět pohádku, ale také si připraví soutěž o knížky.

Karlovarský kraj

Dětský den v Nebanicích

Jubilejní 10. ročník nebanického dětského dne se uskuteční v sobotu. Pro vaše ratolesti jsou připraveny zábavné atrakce a program - tvořivé dílničky, představení nebo lanové centrum. Nasbírané body v soutěžních disciplínách mohou děti směnit za hračky a cukrovinky. Akce probíhá mezi 13. až 18. hodinou.

Ústecký kraj

Cesta uhelným Mosteckem

Pokud snad máte předsudky k industriální krajině Mostecka, vydejte se s průvodci na cestu, která vám změní názor. Naskočte do terénní dodávky a vydejte se na jízdu okolo dřívějšího dolu, dále uvidíte uhelné velkolomy a dozvíte se zajímavosti o starém Mostě. Sraz je v neděli v 10:00 hodin u kostela Nanebevzetí Panny Marie. Více zde.

Liberecký kraj

Astronomický den

Sobotní odpoledne a večer bude na Jizerce ve znamení astronomického dne. Za jasného počasí proběhne pozorování slunce a noční oblohy dalekohledy, připraven je i doprovodný program. Akce začíná ve 13:00 hodin u Sklárny za Panským domem. Více zde.

Královéhradecký kraj

Dětský den v Opočně

Blížící se den dětí se bude slavit také v Opočně. Na malé nezbedy čekají soutěže, například chůze na chůdách, kopy na branku či střelba ze vzduchovky. Akce proběhne na fotbalovém hřišti a zimním stadiónu. Více se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Medobraní v Perníkové chaloupce

Perníková chaloupka pod Kunětickou horou bude o víkendu hostit akci zvanou medobraní. Na ní návštěvníci uvidí, jak žijí včely v úle, čím se živí nebo jak vytvářejí své produkty. Součástí programu bude samozřejmě i ochutnávka medu a možnost zakoupit si ho čerstvě stočený z plástve. Více si o sladké akci přečtěte zde.

Vysočina

Westernový den dětí

Oslavte se svými ratolestmi jejich den ve westernovém městečku Šiklův mlýn v okrese Žďár nad Sázavou. Připraveny jsou různé hry a soutěže o krásné ceny, zábavné atrakce a také divadlo s westernovou show. Zapište si do kalendářů neděli. Více zde.

Jihomoravský kraj

Vodní království

Vezměte své nezbedy do areálu Masarykova muzea na zábavné odpoledne projektu Vodní království Hodonín, které je spojeno s oslavou dne dětí. Připomeňte si, jak se žilo v době dávno minulé, jakými dovednostmi oplývali naši předkové. Na děti čeká i spoustu soutěží, atrakcí nebo pohádkových plaveb. Více najdete zde.

Olomoucký kraj

Vyjížďka lokálkou

Kdo by neměl rád mašinky a vláčky? Kroměřížská dráha zve po půlroční přestávce k jízdám motoráčkem Hurvínek z Kojetína do Tovačova, kde proběhne modelářská výstava. A každé dítko, které průvodčímu předloží nakreslený obrázek motoráčku, dostane odměnu. Projet se můžete oba víkendové dny. Více se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Dětský den na Buchlově

Přijďte se svými dětmi v sobotu na hrad Buchlov, kde na vás čeká oslava dne dětí. Pro odvážlivce je připraven třeba i strašidelný hrad, pro ty bojácnější soutěže a hry nebo také představení divadla Scéna Zlín. Více si přečtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Přehlídka dravců

Vydejte se na hrad Sovinec, kde o víkendu proběhne přehlídka dravých ptáků - ukázky výcviku i příletové poslušnosti. Pro děti je připraven pohádkový program. Ať už si budete chtít poslechnout loupežnické příběhy nebo šermířské pověsti, vyznačte si tuto akci v kalendáři. Trvá po celý víkend. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám