Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Hurvínkem do Lednice, za oživlou historií na Hukvaldy

Novinky, fis

Tento týden máte možnost zakončit třemi dny naplněnými zážitky. Pro někoho bude ideálním programem sport, pro jiného výlet vláčkem. První květnový víkend v každém případě vábí hlavně do přírody a za poznáním. Tak vzhůru za aktivním odpočinkem!

Foto: Profimedia.cz

Svezte se o víkendu motoráčkem Hurvínkem do Lednice.

Článek
Praha

Víkend s Hurvínkem

Dejvické Divadlo Spejbla a Hurvínka zve na představení Hurvínkův popletený víkend. Odehraje ho v sobotu ve 14:00 a 16:30, v neděli pak od 10:30 a 14:00. Více se o hře, u které se zasmějí nejen vaše děti, dočtete zde.

V cíli lívanec

Sladkou odměnu si pro běžce připravili organizátoři sobotního Sri Chinmoy Marathonu. Otevřený závod se uskuteční ve Stromovce. Na ty, kteří doběhnou do cíle, bude čekat sladká odměna - teplý lívanec se skořicí. Dospělí poběží vzdálenost 3,2 kilometru, děti poloviční trasu. Více zde.

IQ Days

V OC Eden budou od pátku vystaveny interaktivní exponáty liberecké iQlandie. Můžete tam tedy nahlédnout do světa vědy a experimentů. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Oživená zámecká kuchyně

V prodlouženém víkendu máte příležitost poznat a svým dětem ukázat, jak se kdysi vařilo na zámcích. Názorně to předvede zámek Žleby. Více čtěte zde.

Lázeňská sezóna v Poděbradech

Slavnostní zahájení lázeňské sezóny proběhne od pátku do neděle v Poděbradech. Pohádkový a herní program zabaví děti, hudební a divadelní vystoupení dospělé. Harmonogram akce naleznete zde.

Jihočeský kraj

První máj s Kelty

Do zajímavé keltské kultury nahlédnete v pátek během akce Na Semec za Kelty. Proběhne od 10:00 do 17:00, nabídne prastará řemesla, tanec světla i ochutnávku keltské kuchyně. Více zde.

Plzeňský kraj

Báječná autíčka

Zámek Hradiště a Muzeum jižního Plzeňska v Blovicích zvou od pátku na výstavu Kdo si hraje, nezlobí II. s podtitulem Báječná autíčka. S dětmi si tam prohlédnete modely nákladních vozidel vyrobených na území Československa v druhé polovině minulého století. Více zde.

Karlovarský kraj

Vítání ptačího zpěvu

Zpěv ptáků je jedním ze symbolů jara. Jestli jste rodina ranních ptáčat a máte rádi přírodu, užijete si brzký páteční výlet za ptačím zpěvem v Chebu. Sraz účastníků je naplánován na 6:00 pod Chebským hradem. Více si přečtěte zde.

Ústecký kraj

Komentovaná krmení

Během květnových víkendů a svátků pořádá Zoo Děčín komentovaná krmení zvířat. V 9:30 se začíná u výběhu medvědů grizzly, ve 14:30 se končí tamtéž. Mezitím je možné vidět při krmení lišky, mravenečníky a makaky. Více informací hledejte zde.

Ptačí den

Zoo v Ústí nad Labem láká ranní ptáčata mezi 5:00 a 6:30 na pozorování ptactva, kroužkování i poslech zpěvu. Vstup je zdarma. Po celý víkend pak bude v areálu zoologické zahrady probíhat kvíz Láska v přírodě. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Do středověké věže

Od pátku do neděle budou mít zájemci příležitost výjimečně navštívit středověkou věž zámku Lemberk, a to vždy mezi 9:00 a 16:00. Více hledejte zde.

Šatlava v České Lípě

Dřívější městské vězení v České Lípě funguje jako speleoarcheologická expozice, která vypráví o životě člověka v jeskyních. Další část archeologického muzea Šatlava se zaměřuje na historii města včetně vězeňství. Od května do září je možné muzeum navštívit od úterý do neděle mezi 9:00 a 12:00 a následně od 13:00 do 17:00. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Jaro v Podkrkonoší

Vítání jara oslaví v sobotu Podkrkonoší. Zve na bohatý program se začátkem v 10:00 na vrchu Zvičiny. Čeká vás hudba, soutěže a další aktivity. Více najdete zde.

Pardubický kraj

Máchův Máj

Co by to bylo za prvomájový den, kdybychom si aspoň na moment nepřipomněli Karla Hynka Máchu a jeho poezii. Jeho Máj se bude předčítat v zahradě Jindrovy vily v Litomyšli v pátek od 15:00. Některé části Máje doprovodí hudba. Více informací se dozvíte zde.

Vysočina

Pálení čarodějnic

Maličko opožděného pálení čarodějnic se můžete zúčastnit v sobotu od 15:00 v Žirovnici. Hranice začne hořet v 17:00. Více hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Motoráček Hurvínek

Malebnou krajinou Lednicko-valtického areálu vás od tohoto víkendu sveze historický motoráček Hurvínek. Až do konce září bude jezdit o víkendech a svátcích. Více zde.

Odemykání cyklostezky

Slavnostní odemykání Templářské cyklostezky proběhne v pátek v Oslavanech. Účastníci se sejdou v 9:30 před místním zámkem. Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

Hravý máj

Jeseník chystá pro rodiny s dětmi na prvního máje bohatý program plný pohádek, atrakcí, hudby, občerstvení a k večeru i sportu. Zábava se na Masarykově náměstí rozproudí v 10:00. Harmonogram akce naleznete zde.

Zlínský kraj

Odemykání Baťova kanálu

V Uherském Ostrohu přichystali na pátek hned dvě akce. První je otevření Baťova kanálu, čímž se zahájí plavební sezóna. To proběhne od 10:00 v přístavišti Uherského Ostrohu. V 11:00 se pak průvod přesune do zámku, kde si účastníci projdou zámeckou věž, galerii či sklepení. Vše se dozvíte zde.

Otevření parku Razulák

V pátek zahájí novou sezónu dětský park Razulák ležící na úpatí sjezdovky Razula ve stejnojmenném lyžařském areálu. Děti si v parku užijí spoustu aktivit - šlapací autíčka, trampolínu tubing, aquazorbing a další. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Oživlé dějiny

Divadlo historie v pohybu Exulis můžete navštívit na hradě Hukvaldy v pátek, a to hned v několika časech. První představení se odehraje v 11:00, poslední v 16:30. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám