Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Do jihočeského Hopsária a za Příšerákem roku

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vás ani vaše děti nebaví o víkendu sedět doma u televize, vyberte si některou z následujících akcí. Ani při jedné se rodinní příslušníci nudit nebudou. V nabídce jsou divadelní představení inspirovaná lidovými pohádkami, tradiční karnevaly i trocha interaktivního vzdělání.

Foto: Fotoarchiv Památníku Lidice

Lidická šachová simultánka se bude konat už potřetí. Jako vždy pod záštitou Anatolije Karpova (na snímku při hře s dětmi), bývalého mistra světa v šachu.

Článek
Praha

Za lidovými řemesly a fantazií

Výstava s názvem Večerníček „Chaloupka na vršku“ a jiné pohádky z ateliéru Šárky Váchové ukazuje venkovský život v 19. století a lidová řemesla. Na této výstavě Ctěnického zámku se ale nemusíte jen dívat. Malí i velcí návštěvníci tu mohou vyzkoušet malování a výrobu loutek. Každou sobotu i neděli jsou od 11:00 otevřeny speciální tvůrčí dílny vedené odborným lektorem. Určené jsou pro rodiče s dětmi. Bližší informace najdete zde.

Test dětské zručnosti

V pražském Království železnic čeká děti celý víkend řada překážek. K jejich překonání budou potřebovat velkou míru zručnosti. Těšit se mohou malí dobrodruzi mimo jiné na kola a odrážedla. Více informací hledejte zde.

Bělohorský karneval

Kulturní dům na Bílé Hoře se v sobotu od 17:00 promění v rejdiště masek. Koná se tu totiž maškarní bál spojený se soutěžemi, tancem, pohádkami a samozřejmě i se zábavou a smíchem. Další informace hledejte v pravém sloupci na stránce zde.

Středočeský kraj

Sobota pro šachové nadšence

Lidická simultánka – tak je nazvaná akce pro mladé šachisty, kterou už potřetí pořádá Památník Lidice. V 1. patře Lidické galerie odstartuje šachové klání v sobotu 11. hodinou dopolední. Účast na akci potvrdil například mladý český šachový génius David Navara. Ten válcuje soupeře i za hranicemi ČR. Bližší informace čtěte zde.

Největší příšera vítězí

V lednu a únoru lekaly strašidla návštěvníky nočních prohlídek středočeského zámku Loučeň. Tentokrát se tu v sobotu odpoledne bude soutěžit o titul Obludy a Příšeráka roku. Tento bizarní souboj bude propojen s tancem a zábavou. Pohádkové masky princezen raději nechte doma. Loučeň tento víkend hostí pouze obludy. Více informací naleznete zde.

Po stopách pohádek

Vydejte se v sobotu po obědě se svými dětmi do komnat zámku v Mníšku pod Brdy a zapátrejte tu po pohádkách. V každé místnosti objevíte jednu. Informace o časech prohlídek a nutné rezervaci hledejte zde.

Jihočeský kraj

Do Hopsária v převleku

Jestli chcete zažít trochu netradiční karneval, zavítejte v sobotu v 15:00 se svými dětmi do českobudějovického Hopsária. Zábavu zajistí klaun Hugo. Více informací hledejte zde.

Plzeňský kraj

Odpoledne s klauny

Bambule a Famfule – to jsou dvě „klauní“ dámy, které se vaše děti chystají zabavit na sobotní dopoledne. Od 14:30 si vezmou program do parády v budově Měšťanské besedy v Plzni. Více o akci se dočtete zde.

Karlovarský kraj

Jičínský loupežník ve Varech

Pohádku o Rumcajsovi uvidí na vlastní oči diváci dětského divadelního představení v Karlovarském městském divadle. Hra začne v 15:00 a těšit se můžete mimo jiné na veselé barevné kostýmy. Více informací o představení čtěte zde.

Ústecký kraj

Ředhošť zve rodiny na trhy i zabijačku

V neděli si trošičku přivstaňte a vyrazte na trhy a zábavný program v Ředhošti. V provozu budou trhy už od 7:00. Kromě obcházení stánků a klábosení s trhovci tady můžete také ochutnat domácí zabijačkové dobroty. Více informací najdete zde.

Liberecký kraj

Skleněné zimní pátky

V průběhu celé zimy probíhaly v Železném Brodě sklářské pátky. Poslední tři máte možnost navštívit do 15. března. Pozorujte chvíli sklářské řemeslo zblízka a naučte se něco nového. Bližší informace hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Nedělní pohádkové odpoledne

V Třebechovicích se děti v neděli mají na co těšit. Představení Pohádky z klubíčka je totiž zabaví skoro na celou hodinu. Rodiče nemusejí mít strach, že by se v hledišti nudili. Tohle představení totiž originálně kombinuje klasické pohádky, bajky a anekdoty. Více o akci naleznete zde.

Pardubický kraj

Maskovaní jdou zdarma

Maškarní bál pro děti je v plánu také v Poličce mezi 15:00 a 17:00. Kdo přijde v masce, má vstup zdarma, ostatní zaplatí 40 korun. Více informací hledejte zde.

Vysočina

Kouzelná školka na cestách

Dětmi milovaná Majda společně s pajdulákem Františkem vystoupí v sobotu v 10:00 v Domě kultury ve Velké Bíteši. Zdrží se na dopoledne a pak vyrazí dál. Program cest má nabitý. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Kolekce uniforem

Jestli už jsou vaše děti velké na skákací hrady a karnevalové skotačení, vyrazte s rodinou na výstavu historických i moderních uniforem. V Muzeu Blansko jsou až do 22. března ke zhlédnutí ukázky pracovních oděvů a uniforem od roku 1930 až do roku 2000. Více o expozici naleznete zde.

Olomoucký kraj

Amálka nebo Bob a Bobek

Karneval plný převleků inspirovaných krátkými pohádkami z řad večerníčků můžete se svými ratolestmi navštívit v neděli v lošovském Kulturním domě. Od 14:00 čeká účastníky karnevalu hudba, tombola, soutěže i občerstvení. Všechny informace o akci hledejte zde.

Zlínský kraj

Yetti nepřestává lákat do hor

Expedice Yetti už proběhla na několika místech České republiky. Do konce zimy je ale stále čas, takže cestování za sněžným mužem nekončí. Naopak. Tento pátek se přesunuje do Ski areálu Ráliška. Fakt, že hledání nebude příliš namáhavé, vás možná mile překvapí. Akce je totiž především o sportu a odpočinku. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Sraz u pavilónu opic

Výhradně ve zvířecích maskách přijďte v sobotu do zoo v Ostravě. Masopustní průvod vyjde ve 13:00 od pavilónu opic a při procházce zoologickou zahradou se u některých výběhů zastaví. Kdo by sháněl masku na poslední chvíli, může si ji sem přijít v 11:00 vyrobit. Chybět nebude čaj na zahřátí ani vyhlášení nejlepší masky.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám