Hlavní obsah

Kam jet surfovat? Na Austrálii i Kalifornii zapomeňte

Novinky, mšv

Když se řekne surfování, většině lidí zřejmě vytane na mysl Austrálie. Možná i Kalifornie. Za adrenalinovým sportem se lze ale vydat mnohem blíž. Třeba do Anglie. V ní na konci října otevřeli první surfařský bazén, který dokáže „vyrobit“ až tisíce vln za hodinu, napsal server Mirror.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Anglii mají první bazén na surfováníVideo: AP

 
Článek

Zelená pole, lesíky a uprostřed obří bazén. Právě tak to vypadá nedaleko anglické vesničky East Compton nedaleko Bristolu. Atrakce nazvaná The Wave, česky Vlna, simuluje mořský příboj a milovníci ježdění na prkně si tak mohou užít podmínky prakticky srovnatelné se skutečným mořem.

Surfařský bazén byl otevřen koncem října a lidé si na něj museli počkat devět let. „Chtěl jsem vytvořit místo, kde bude moci kdokoliv surfovat po celý rok a užívat si psychických i fyzických benefitů, které to přináší,“ uvedl zakladatel Nick Hounsfield. „Nejde zdaleka jen o surfování, ale o sdílení zážitků s těmi, kdo rádi tráví čas na čerstvém vzduchu,“ doplnil.

Britský ostrov mimo Británii. Na Manu mají i vlastní řeč

Cestování

Atrakce není určena jen těm, kdo mají už se surfováním zkušenosti, ale i naprostým začátečníkům. Na místě si mohou půjčit vybavení a k dispozici jim je i instruktor.

Bazén navíc surfování přináší do míst, která nejsou pro tuto sportovní aktivitu zcela obvyklá. Běžně se totiž provozuje v destinacích s poněkud příznivějším klimatem. Počasí se chce však The Wave postavit čelem a dokázat, že nabídne vhodné podmínky po sjíždění vln po celý rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám