Hlavní obsah

Jihoafrický podnik se stal hitem. Nabízí rekordní množství mléčných koktejlů

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život v Jihoafrické republice se začal pozvolna vracet do starých kolejí. Místní tak po dlouhém lockdownu znovuobjevují podnik Gibson’s Gourmet Burgers and Ribs v Kapském Městě, který je držitelem světového rekordu za nejširší nabídku mléčných koktejlů na světě. A návštěvníci se jich nyní nemohou nabažit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jihoafrická restaurace nabízí 207 druhů milkshakůVideo: AP

 
Článek

Světové prvenství za celkem 207 mléčných koktejlů podniku přiřkla Guinnessova kniha rekordů, loni ale restaurace vyhrála i další ocenění. Místní mohou konečně po lockdownu zjistit, která z příchutí je jejich nejoblíbenější. V nabídce jsou šejky z mraženého jogurtu, ovoce, ale i veganské nebo s alkoholem, uvádí agentura AP.

Certifikovat nabídku jako rekordní přitom nebylo vůbec jednoduché. Sudí strávili v podniku celkem 5 hodin a 20 minut, aby všechny příchutě ochutnali a mohli tak potvrdit jejich různorodost.

Jako Noemova archa. V Africe může vyrůst park se všemi druhy zvířat

Cestování

„Každý koktejl byl očíslován a mým úkolem bylo zajistit, že všechny ingredience, které ho měly tvořit, tam skutečně jsou. Dohromady jsme tedy ochutnali 207 mléčných koktejlů,“ uvedl jeden ze sudích, šéfkuchař Pete Goffe-Wood, který dělal porotce i v jihoafrické verzi pořadu Masterchef.

Začínali se čtyřiceti

Jedním z lidí, kteří vymýšlejí nové příchutě pro podnik, je šéfkuchařka Busiswe Fumbaleleová. Jejím výtvorem jsou například šejky s příchutí čokoládového brownies, karamelek nebo arašídového másla či medu. Inspiraci prý nachází na všemožných místech. Třeba při jízdě autobusem sleduje, co lidé jedí, a poté se snaží tyto chutě uplatnit ve svých výtvorech.

„Dneska si dávám čokoládu s mátou,“ uvedla jedna z pravidelných návštěvnic Melina Dumasová. „Mají tu nepřeberné množství druhů, což je podle mě skvělé, protože máte z čeho vybírat. Pokaždé, když tu jste, zkusíte něco nového, a to se mi líbí,“ vysvětlila žena.

„Když jsme poprvé otevřeli, měli jsme v nabídce nějakých 40 koktejlů. Byly natolik populární, že z toho najednou bylo 100, pak 150, 200 a nakonec 207. A tohle se událo během pěti let,“ uzavřel spolumajitel podniku Ian Halfon.

Jihoafrická viniční tramvaj opět vozí turisty za tekutým zlatem

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám