Hlavní obsah

Jedna z nejstarších atrakcí v Prátru po 129 letech končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po 129 letech skončí v září ve vídeňském zábavním parku Prátr jedna z nejstarších atrakcí. Kvůli častým stížnostem návštěvníků zruší jízdu na ponících, informovala agentura APA.

Foto: Profimedia.cz

Ve vídeňském Prátru končí jízdy na ponících.

Článek

„První vídeňský kolotoč s poníky”, jak se oficiálně jmenuje atrakce, která nabízí dětem i dospělým svezení na koních malého vzrůstu či na jimi tažených vozících, funguje v Prátru od roku 1887. V posledních letech se ale množily stížnosti návštěvníků, kterým se nelíbilo, že poníci musí dennodenně běhat v kruhu na malém prostoru.

Mluvčí zábavního parku ale zdůraznila, že chovatelé se vždy snažili koníkům zajistit maximální komfort. Nyní podle ní zvířata poputují do „koňského důchodu”. Na místě, kde dosud za doprovodu mechanických varhan poníci vozili návštěvníky, vznikne atrakce, která podle mluvčí „bude odpovídat současné době”.

Vídeňský Prátr, bývalá císařská obora, slouží nejen obyvatelům rakouské metropole k odpočinku již 250 let.

Vídeňská radnice, kterou ovládá koalice socialistů a Zelených, nedávno schválila vyhlášku, která omezuje „pracovní dobu” kočárových koní v ulicích rakouské metropole na 18 místo dosavadních 20 dní v měsíci. Pokud navíc teploty dosáhnou více než 35 stupňů ve stínu, nebudou moci koně turisty po křivolakých ulicích centra města vozit vůbec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám