Hlavní obsah

Jedinečný průlet nad ostrovem přírodních živlů

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Islandu se ve zvláštní symbióze snoubí různé přírodní živly. Horké gejzíry i chladné ledovce symbolizují vodu v jejích různých skupenstvích, sopky zase představují živel ohně. Vzduch je na tomto drsném ostrově zastoupen silnými větry. Díky videozáznamu z dronu si magický Island můžeme prohlédnout očima ptáků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Krásy Islandu zachycené z ptačí perspektivyVideo: Reuters

 
Článek

Zelené horské hradby, skály, ledovcové masivy, dlouhé vodopády, tyrkysové gejzíry, liduprázdné pláně... Island je místem s nezkrotnou přírodou, která je výzvou pro nejednoho cestovatele. Mnozí se tam vydávají pokořit své sportovní rekordy, fotit, natáčet - ale hlavně zažít! Zažít islandské nehostinné počasí a zároveň setkání s přívětivými obyvateli, okusit na vlastní kůži extrémy i harmonii tamní přírody.

Několikaminutový snímek autora, který si říká Luke Skyvideo, provádí uchvácené diváky alespoň malou ukázkou toho, čím je ostrov výjimečný — netknutostí a nespoutanou povahou krajiny.

Při návštěvě Islandu je toho mnoho k vidění, pokud tu nejste na několik týdnů či měsíců, jedna dovolená vám k poznání ostrova nejspíš nepostačí. Podívejme se alespoň na několik tipů.

BEZ KOMENTÁŘE: Krásný vodopád Svartifoss uprostřed islandské přírody

Za výlet stojí vodopád Svartifoss, připomínající varhany, najdete ho v národním parku Skaftafell [celá zpráva].

Známý je také vodopád Gulfoss padající z více než 30metrových kaskád, kaňon Jökulsá v národním parku Jökulsárgljúfur, jemuž se říká Grand kaňon Islandu, slavný Geysir na jihozápadě ostrova nebo největší islandský ledovec Vatnajökull.

BEZ KOMENTÁŘE: Vrak letadla na černé islandské pláži působí jako obraz z jiné planety

Fotogenickou zajímavostí je také torzo letadla ze 70. let minulého století na černé pláži Sólheimasandur. Jedná se o americké vojenské nákladní letadlo Douglas DC-3 Dakota, které tu kdysi kvůli špatné viditelnosti nouzově přistálo. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám