Hlavní obsah

Jako v soukromém tryskáči. Muž byl jediným cestujícím v letadle

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Málokomu se vydaří letět jen zpola zaplněným letadlem. Natož úplně prázdným. O štěstí tak může hovořit Američan Vincent Peone, který se společností Delta mířil z Aspenu do New Yorku. Kvůli přeorganizování letů byl na palubě letadla úplně sám, a tak si užil cestu skoro jako soukromým tryskáčem, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když Peone dorazil k večeru na letiště, zdálo se mu, že je na něm překvapivý klid. Let do New Yorku byl z rána přesunut, což však protentokrát nebylo zdrojem žádných problémů, spíše naopak. U odbavovací přepážky totiž muž zjistil, že si užije druh letu, který si obvykle mohou dopřát jen ti, kteří mají opravdu hodně peněz.

„Jakmile jsem se dozvěděl, že se let posunul, zavolal jsem na letiště, abych zjistil své možnosti. Letět až večer se mi zamlouvalo, protože jsem si mohl více prohlédnout Aspen,“ řekl Peone. „Nenapadlo mě však, že budu jedinou osobou na letu. Takže jsem dorazil na letiště, které je velmi malé, a u přepážky mi řekli, že letím sám,“ doplnil muž.

Nahlédl i do kokpitu

Vzhledem k tomu, že šlo o zážitek, který si jen tak nezopakuje, rozhodl se Peone svou cestu zdokumentovat. Video, které umístil na Twitter, se stalo virálním. Muž dostal soukromý doprovod až k letadlu, do zavazadlového prostoru museli pracovníci následně umístit závaží, aby přidali letounu na váze. Zaměstnanec letiště na Peonův dotaz, zda jde o výjimečnou situaci, odpověděl, že nikoli.

„Dobrý večer, Vincente, vítejte na palubě. Těší nás, že se o vás dnes budeme moci starat,“ řekla letuška po nástupu. Zdaleka největším zážitkem pro muže bylo, že mohl nahlédnout i do kokpitu.

Být jediným cestujícím v letadle není zcela unikátním úkazem. Koncem loňského roku podobnou situaci prožila Latsamy McAdoová, která letěla z thajského Bangkoku na ostrov Koh Samui úplně sama.

Otázkou je, proč aerolinky pasažéry nepřebukují na více zaplněné lety. Při každé cestě se vyprodukuje množství emisí znečišťujících planetu a stoupá takzvaná uhlíková stopa neboli množství uvolněného oxidu uhličitého a dalších skleníkových plynů.

Reklama

Výběr článků

Načítám