Hlavní obsah

Jako olejová malba. Podívejte se na rozkvetlou Čínu z ptačí perspektivy

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro vypadá v Číně kouzelně. Kvetoucí stromy vyhlížejí z ptačí perspektivy jako úchvatná olejová malba, není proto divu, že v tomto období mnoho turistů utíká před ruchem přeplněných velkoměst a hledá klid v probouzející se přírodě. A míst, do kterých lidé míří, je po celé zemi skutečně mnoho.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čínská příroda hraje na jaře všemi barvamiVideo: Reuters

 
Článek

Záplava bílých, růžových, červených, ale i meruňkově oranžových květů přitáhla turisty například k hoře C'-ťin v regionu Še-sien. „Průzračná jezera a okolní hory ukazují přírodu v její nedotčené kráse a čistotě. Z dlouhodobého hlediska to zdejšímu kraji přinese i ekonomický prospěch,“ komentoval okolní podívanou jeden z návštěvníků Čcheng Pchej-č'.

„Tohle místo je tak nádherné, stromy už jsou plně rozkvetlé,“ rozplývala se návštěvnice provincie Kuej-čou. Mnoho lidí využilo jarní počasí i ke kreativním činnostem, mnohde proto byli k vidění například studenti, jak pod jasným nebem vytvářeli tradiční čínskou kaligrafii.

Jinde lidé v záplavě barevných květin tvořili obrazce například s vypodobněním draka, které bylo ovšem možné vidět pouze z ptačí perspektivy. „Chtěli jsme si udělat výlet s přáteli, a když jsme dorazili, stromy v plném květu nás velmi překvapily,“ dodal Wang Ja-žu, který vyjel do regionu Ťi-šan.

Reklama

Výběr článků

Načítám