Hlavní obsah

Ikonický hotel zřejmě přestaví na byty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový čínský majitel věhlasného newyorského hotelu Waldorf Astoria plánuje přestavět až tři čtvrtiny hotelových pokojů na soukromé byty a propustit značnou část zaměstnanců. S odvoláním na informované zdroje to napsal ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ). Podle mluvčího čínské pojišťovací společnosti Anbang Insurance Group, která hotel koupila v roce 2014, se na plánu renovace ještě pracuje a zatím nic není uzavřeno.

Foto: Profimedia.cz

Hotel Waldorf Astoria se má proměnit v byty.

Článek

Společnost Anbang koupila Waldorf Astoria od americké sítě Hilton Worldwide Holdings za zhruba 1,95 miliardy dolarů (48 miliard korun). Podle WSJ chce firma na jaře příštího roku hotel až na tři roky kvůli rekonstrukci uzavřít a přestavět až 1100 pokojů na byty. Hotel má nyní 1413 pokojů a po rekonstrukci jich má být podle zdrojů 300-500.

„Žádné plány renovace jsme zatím co do rozsahu, povahy, podrobností ani přesného harmonogramu nedokončili. Nyní pracujeme na koncepci a podrobnější informace zveřejníme, až tyto plány dokončíme,” řekl agentuře Reuters mluvčí Anbang Insurance v USA.

Plán podle zdrojů předpokládá propuštění stovek zaměstnanců z nynějších zhruba 1500 lidí. Nový majitel i bývalý vlastník Hilton Worldwide Holdings, který hotel dál provozuje, se podle zdrojů dohodli se stovkami zaměstnanců na odstupném o celkové výši více než 100 miliónů dolarů.

Waldorf Astoria New York byl na newyorské třídě Park Avenue na Manhattanu otevřen v roce 1931 coby v té době nejvyšší a největší hotel na světě. V 90. letech se stal oficiální památkově chráněnou stavbou města New York, a zařadil se tak po bok takových památek, jako je mrakodrap The Empire State Building nebo Brooklynský most.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám