Hlavní obsah

Hotely za polovic, jídlo za pár šupů. Bali chce turisty za každou cenu

Novinky, Michael Švarc

Bali od března zeje prázdnotou. Populární indonéský ostrov by se měl otevřít až začátkem příštího roku, některé hotely se proto v zoufalé snaze o přilákání turistů rozhodly rapidně zlevnit. Pokoje nabízejí i za 14 dolarů za noc, což je něco málo přes 300 korun. Jako první mohou nabídky využít Australané, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ceny za ubytování v městečku Ubud klesly až o padesát procent, přičemž jídlo nabízejí v řádu několika málo desítek centů, kolem deseti korun. Spousta hotelů ale pokoje nenabízí na denní, ale spíše týdenní až měsíční bázi.

„Cílíme na dlouhé pobyty, měsíční nebo i roční, proto je sazba o padesát procent nižší,“ uvedl šéf místní organizace Ubud Homestay Association Ida Bagus Wiryawan.

Server Daily Mail poznamenává, že s cenou šly dolů mnohé hotely. Například resort The Yoga Amertham Retreat nebo Pillow Inn Ubud, kde jsou pokoje levnější o padesát i více procent. Pobyt si teď návštěvníci užijí v přepočtu za 600 či 300 korun.

Nejžádanější destinací na líbánky je Bali, ukázal průzkum

Cestování

Aktuálně tuto šanci mají ale pouze Indonésané, i na ně akce cílí. Po otevření hranic budou prvními návštěvníky zřejmě Australané, kteří často jezdí na Bali surfovat.

Indonésie je od jara uzavřená, což balijskou ekonomiku velmi poškodilo. Ostrov je totiž silně závislý na zahraničních turistech. Původně se Bali mělo otevřít už v září, kvůli špatné situaci se tak však stane až v lednu příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám