Hlavní obsah

Havaj v polovině října opět přivítá turisty

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na americké souostroví Havaj se od 15. října budou moci znovu vrátit turisté, tentokrát bez nutnosti karantény. Vstupním požadavkem však bude negativní test na koronavirus, ne starší než 72 hodin. Uvedl to guvernér David Ige, píšou servery Washington Post a CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Havajské ostrovy byly návštěvníkům nepřístupné od března, což mělo na jeden z amerických států, silně závislém na příjmech z turistiky, devastující ekonomický dopad. Nová pravidla tak umožní, aby se cestovní ruch opět rozjel. „Bude to ekonomická injekce, mnoho lidí tu utrpělo,“ uvedl viceguvernér Josh Green.

„Obávám se o dlouhodobé dopady tohoto ekonomického stresu na naše obyvatele, když si nemohou tak snadno dovolit bydlení, potraviny nebo lékařskou péči,“ doplnil Green s tím, že znovuotevření Havaje je proto důležité.

Návštěvníky s negativním testem nečeká žádné zvláštní omezení. Pokud by se náhodou stalo, že by jim výsledek dorazil se zpožděním, počkají do té doby v karanténě. Po příletu je čeká také měření teploty nebo vyplnění cestovního a zdravotního dotazníku.

Původně úřady plánovaly Havaj otevřít již dříve, dokonce dvakrát. V srpnu k tomu nakonec nedošlo. Nedá se ovšem říct, že by byl koronavirus na ústupu, Spojené státy americké jsou i nadále nejvíce postiženou zemí světa a čísla nakažených v ní i stále rostou.

Jihovýchodní Asie s otevíráním hranic turistům tápe

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám