Hlavní obsah

Hádky o místo na nohy vedly až k nouzovému přistání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Spojených státech byly v posledních dnech hlášeny v civilním letectví dva incidenty, které souvisely s malým prostorem pro nohy cestujících. V obou případech se pilot rozhodl k nouzovému přistání a vysazení vzpurných osob. Jednomu Francouzi za to hrozí až šest měsíců vězení. Uvedly to agentury AP a AFP.

Foto: Profimedia.cz

Pasažéři se v letadlech někdy chovají sobecky.

Článek

Jednašedesátiletý Pařížan Edmond Alexandre se ve čtvrtek na letu společnosti American Airlines z Miami do francouzské metropole tak rozčílil, když cestující před ním sklopila opěradlo svého křesla, že se dostal i do konfliktu s posádkou. Ta se rozhodla pro mezipřistání v Bostonu, kde ho podle místního prokurátora čeká soud.

Při nedělním letu společnosti United Airlines z Newarku do Denveru použil jeden z cestujících pomůcku zvanou Knee Defender (Ochránce kolen), kterou zablokoval sklopení sedadla před ním.

Pomůcka je v letadlech zakázaná, proto letuška požádala o její odstranění, což muž odmítl. Žena sedící před ním mu chrstla sklenici vody do obličeje a hádka se tak vyhrotila. Pilot proto přistál v Chicagu a oba vysadil.

Reklama

Výběr článků

Načítám