Hlavní obsah

Gangsterské muzeum v Las Vegas pomáhali otevřít potomci slavných mafiánů

Novinky, Lucie Poštolková

Největší sbírku fotografií, videí, originálních rekvizit a další různé upomínkové předměty organizovaného zločinu si mohou návštěvníci prohlédnout v nově otevřeném muzeu, na němž se podíleli i samotní potomci známých mafiánů. Není lepšího místa pro gangsterské muzeum než v Las Vegas, kde se hraje o nečisté peníze a kriminální podhoubí se stahuje do nablýskaných kasín.

Článek

Gangsterské muzeum sídlí v Tropicana hotelu v Las Vegas, který pro návštěvníky připravil interaktivní výstavu zaměřenou právě na mafiánské podsvětí. Veřejnosti se slavnostně otevřela 28. března. Zájemci si mohou mezi řadou rekvizit prohlédnout deníky Meyera Lanskyho a jeho medaili za svobodu od prezidenta Trumana, osobní vůz Luckyho Luciana z roku 1927 nebo limuzínu Bugsyho Siegela a jeho domácí videa a fotografie.

Na obsahu vitrín se podíleli samotní potomci velkých mafiánů, na které se muzeum zaměřuje. Většina příbuzných vypráví z první ruky příběhy a vzpomínky o slavných rodičích i prarodičích. A také zapůjčili řadu rodinných klenotů.

Pravdu odkrývají příbuzní

"Noviny skoro vše o mém otci zkreslovaly, něco z toho byla pravda, ale něco také ne. Právě tady uvidíte víc jeho osobnost, o čem snil a také to, co se v průběhu let stalo," řekla Millicent Siegelová Rosenová, dcera Benjamina "Bugsyho" Siegela.

Součástí výstavy jsou také interaktivní gangsterští průvodci, kteří se objevují na obrovských obrazovkách jako obrazové hologramy. Vypráví části gangsterské historie. Mezi celebrity, které přispěly do sbírky exponátů patří slavný herec James Caan. Hrál například horkokrevného Sonnyho Corleonea ve snímku Kmotr. Dále herec Frank Vincent, jenž si zahrál v seriálu Rodina Sopránů.

Za historií Las Vegas

"Myslím, že pro lidi, kteří sem jedou, je to zajímavá zkušenost. Las Vegas je historické město a výstava ukazuje, jaké to tu dřív bylo. Takže kromě zábavné stránky to má i historický přínos," vysvětlil Frank Vincent, jeden z průvodců gangsterů.

Cílem Gangsterského muzea není jen poskytnout lidem časovou přímku událostí o růstu a úpadku organizovaného zločinu v Las Vegas, ale také posvítit na nikdy nezveřejněné informace o jejich rodinách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám