Hlavní obsah

Františkovy Lázně slavnostně otevřely novou sezónu

– FRANTIŠKOVY LÁZNĚ
Právo, František Kšajt

Jako třetí po Karlových Varech a Mariánských Lázní otevřely dnes slavnostně už 215. lázeňskou sezónu Františkovy Lázně. Program slavnosti třetího vrcholu lázeňského trojúhelníku v Karlovarském kraji vsadil na hudbu. Stovky návštěvníků v centru lázní neodradilo ani deštivé počasí.

Foto: František Kšajt, Právo

Žehnání pramenům se už stalo tradicí ve Františkových Lázních.

Článek

Na návštěvníky slavnosti, mezi nimiž byli četní zahraniční hosté, čekalo jako překvapení 10 000 upomínkových lízátek se znakem města, která byla vyrobena speciálně pro tuto příležitost.

Ráno v 6 hodin prošla centrem lázní tachovská dechovka mladých s mažoretkami. Dopoledne se na pódiu střídala kapela Jožky Šmukaře a zpěvačka Jana Kociánová, která odpoledne křtí spolu se starostou Františkových Lázní Ivo Mlátilíkem (nez.) a Michalem Davidem své nové CD pod názvem Jana. V odpoledním programu byl rovněž připraven vystoupit Michal David, Heidi Janků a Vlastimil Korec.

:. Centrem lázní prošel slavnostní průvod.foto: Právo/František Kšajt

Letos poprvé se slavnostního otevření lázeňské sezóny ve Františkových Lázních zúčastní J. M. Jiří Kopejsko, O.Cr., velmistr Rytířského řádu křižovníků s červenou hvězdou, který rovněž spolu s dalšími církevními hodnostáři, požehnal františkolázeňským léčivým pramenům. Nové sezóně ve Františkových Lázních popřál úspěchu na místě i ministr Cyril Svoboda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám