Hlavní obsah

Farmářské trhy na Ústecku vítají jarní sezónu

Už tento týden startují letošní farmářské trhy Ústeckého kraje. V pátek budou trhovci prodávat v Teplicích, v sobotu v Lounech. Nově budou trhy také v Litvínově na Mostecku i v Lovosicích na Litoměřicku. Farmářské výrobky bude od května možné nakupovat i na zámku v Benešově nad Ploučnicí na Děčínsku.

Foto: Profimedia.cz

Farmářské trhy se budou pravidelně otevírat v řadě měst Ústeckého kraje.

Článek

Pod společnou značkou Severočeské farmářské trhy bude podle Adama Webera z pořadatelského sdružení Český um - Artificum Bohemicum trhů do Vánoc více než 130. To je skoro o třetinu více než v loňském roce.

Nově budou farmářské trhy každý týden v Ústí nad Labem a jednou ta dva týdny v Mostě. "Farmářské trhy v Mostě jsme se rozhodli přesunout do centra ke kulturnímu domu Repre, abychom umožnili obyvatelům města lepší přístup ke zboží, které na trzích prodávají prověření pěstitelé, výrobci a prodejci," uvedl Weber.

Pěstitelé vyrazí do Děčína i Litoměřic

V Kadani na Chomutovsku se trhy přesunou ze čtvrtka na pátek, nově se bude prodávat také třetí středu v měsíci v Litvínově na Mostecku. Pokračovat budou jednou za dva týdny trhy v Teplicích a Chomutově. Nepravidelně trhy zavítají do Jirkova na Chomutovsku, Štětí na Litoměřicku a na zámek Nový hrad v Jimlíně na Lounsku.

Farmářské trhy v Lovosicích nově letos pořádá město, termíny ale ještě známé nejsou. "Chceme více dohlédnout na podobu farmářských trhů, což se týká především sortimentu. Přejeme si, aby se zde více prezentovali místní živnostníci," uvedla starostka města Lenka Lízlová. Zatím na březen mají naplánované farmářské trhy v Lounech, lidé si tam mohou nakoupit už v sobotu 9. března a dále 23. a 30. března.

Na dalších místech trhy začnou později. V Litoměřicích je první termín naplánovaný na sobotu 20. dubna. Jednou týdně budou moci nakoupit na farmářských trzích také obyvatelé České Kamenice, dvakrát do týdne v Děčíně. Od května trhy pořádá také zámek v Benešově nad Ploučnicí. Od července do října tam budou každý měsíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám