Hlavní obsah

Evropou za tři minuty. Fotograf natočil působivý časosběr

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze španělské Barcelony do italského Říma a z něj do německého Berlína, a to za pouhé tři minuty. Cestu napříč evropskými městy zachytil v působivém časosběrném videu fotograf Jonas Boardwalker z Prahy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Fotograf z Prahy boduje se svými cestovatelskými videi Video: Caters News / @cosmiceyepro, AP

 
Článek

Sedmadvacetiletý fotograf používá techniku zvanou hyperlapse. Ta umožňuje uvést snímky v podstatě do pohybu, píše server Daily Mail.

Ve svém nejnovějším počinu zvěčnil Boardwalker svou přítelkyni Ingu Shelestovou u jedněch z nejznámějších evropských památek. Jsou to například barcelonský chrám Sagrada Familia, vatikánské Svatopetrské náměstí, Koloseum v Římě nebo pařížský Louvre.

„Stejně jako všechna videa točená stylem hyperlapse, i to moje je jenom pár fotek,“ vysvětluje Boardwalker. „Začal jsem tuto techniku používat v roce 2017, ale tenkrát jsem natáčel jen budovy. Poprvé jsem použil člověka až o rok později,“ tvrdí.

Dodává, že natáčet technikou hyperlapse člověka je náročné, kolemjdoucí navíc často nechápavě přihlížejí. „Výsledek se mi nicméně vždy líbí,“ uzavírá.

Unikátní noční snímky Petry osvícené pouze hvězdami

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám