Hlavní obsah

Egypt po útoku žraloka na českého turistu omezil v oblasti koupání i šnorchlování

– Káhira

Egyptské úřady v reakci na smrtelný útok žraloka na českého turistu ze začátku srpna zpřísnily pravidla pro plavání, šnorchlování, rybaření a provozování vodních sportů u pobřeží u letoviska Marsá Alam u Rudého moře. Koupání a šnorchlování v oblasti je prozatím do 16. srpna zcela zakázáno s výjimkou přírodních zátok a mělkých vod.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Až do odvolání je v oblasti Marsá Alam rovněž zakázáno krmení jakýchkoliv ryb, používání harpun a šnorchlováni i koupání v hlubokých vodách. V místech, kde je koupání povoleno, tedy v zátokách a mělké vodě, by se měli plavci vyvarovat nošení lesklých a blyštivých předmětů jako jsou řetízky.

Koupání v oblasti Marsá Alam úřady povolí až poté, co si budou jisty, že se žraloci nepohybují v okolí pláží. Zákaz koupání a šnorchlování platí i v okolí korálových útesů.

Všichni turisté a návštěvníci letoviska Marsá Alam byli zároveň vyzváni, aby úřadům hlásili jakýkoliv výskyt žraloka ve vodě.

K fatálnímu útoku na českého turistu došlo 3. srpna u letoviska Marsá Alam v momentě, kdy muž skočil z mola a šnorchloval. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám