Hlavní obsah

Domov vyměnily za dodávku, aby mohly cestovat. Nepřestanou ani kvůli pandemii

Novinky, mšv

Kanaďankám Crystal Drinkwalterové a její partnerce Jazmyn Canningové už běžný život nevyhovoval. Po vzoru mnoha ostatních se rozhodly přestavět dodávku na pojízdný domov a vyrazit na cesty. A svůj itinerář nechtějí přerušit ani kvůli současné pandemii koronaviru, uvedl server Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pár Kanaďanek cestuje v obytné dodávce po světěVideo: AP

 
Článek

Obě ženy, kterým je 25 a 26 let, pracovaly dříve jako servírky. Shon všedního života je však přestal bavit, a tak se rozhodly trochu poznat svět. Za necelých 470 tisíc korun si koupily a přestavěly dodávku a vyrazily na průzkum Severní Ameriky. Poslední rok jim společnost dělali víceméně jen jejich dva psi.

Dobrodruzi se budou moci poprvé vydat na nejhlubší místo planety

Cestování

Aktuálně jsou ženy v Mexiku, chtějí projet Střední Amerikou až do Jižní Ameriky. Obě jsou si jisté, že šíření koronaviru nebude mít na jejich dobrodružství vliv, protože jim příroda a odlehlá místa poskytují větší bezpečí než velká města. „Nijak nás to neznepokojuje. Kdybychom byly ve městě, asi bychom se obávaly víc, jenže my jsme uprostřed ničeho. Přijde mi to nejbezpečnější,“ uvedla Drinkwalterová.

Foto: Profimedia.cz

Ženám dělají společnost jejich dva psi.

Posledních pár dní strávily ženy túrami džunglí, kde potkaly jen několik málo lidí. „Viděli jsme za tu dobu mnohem víc ovcí. Nemáme strach a nenecháme se zastavit,“ doplnila jedna z žen. „Z nějakého důvodu nás takové věci neznepokojují. Kdyby ano, asi bychom ještě byly doma,“ vysvětlila.

Výhodnější než byt

Cestovatelky si poprvé pohrávaly s myšlenkou života v dodávce, když zjistily, jak nákladné jsou nemovitosti v Torontu. „Rozhodně nás to odradilo od toho, abychom si pořídily byt,“ řekla Drinkwalterová.

Pět měsíců hledaly ženy dodávku, která by perfektně splňovala jejich představy. Když ji konečně našly, pustily se do přestavby. „Zabralo nám osm měsíců, než jsme vozidlo vybavily, šlo hodně o metodu pokus omyl. Neměly jsme žádné zkušenosti s instalováním elektřiny, potrubí ani tesařinou. Naším největším lektorem byl YouTube,“ uvedla Canningová.

Foto: Profimedia.cz

Uvnitř dodávky mají ženy vše, co je třeba. Jen toaletou vozidlo nedisponuje.

Pojízdný domov nyní disponuje kuchyní s tekoucí vodou, spíží, odpočinkovým prostorem nebo i solárními panely na střeše. Jediné, co chybí, je toaleta. Zdaleka největší výzvou bylo dodávku vybavit pro všechna roční období, aby ženy přečkaly například i tuhou kanadskou zimu.

Během cest se musely vypořádat i s několika technickými problémy, zatím si však vždy dokázaly poradit. „Vyměnily jsme olej i filtry. Naučilo nás to mnohé a dokážeme si se spoustou věcí poradit,“ uvedly Kanaďanky. Doplnily, že život v dodávce jim zatím přinesl více výhod, kromě toho se cítí mnohem více součástí míst, na která přijedou.

V Laosu leží tisíce kamenných džbánů. Jsou stejně tajemné jako Stonehenge

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám