Hlavní obsah

Do podoby bublající vody zkroutil mráz stěny jeskyně

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezapomenutelnou podívanou zažil mladý fotograf Nicolas Brousse, když navštívil jeskyni ledovce Breidamerkurjökull. Zdálo se, jako by stanul mezi křehkými zvlněnými stěnami ze skla, mráz však citelně napovídal, že o sklo se nejedná.

Foto: Nicolas Brousse, Profimedia.cz

Jeskyně ledovce Breidamerkurjökull

Článek

Sedmadvacetiletý fotograf Nicolas Brousse žije ve Švédsku, proto je na pořádnou zimu zvyklý. Scenérie, kterou mráz přichystal v jeskyni islandského ledovce Breidamerkurjökull, mu však vyrazila dech.

Do jeskyně se fotograf vydal za doprovodu zkušeného průvodce. Do nitra ledové říše totiž bylo potřeba bezpečně slanit.

Foto: Nicolas Brousse, Profimedia.cz

Působí hra přírody

Uvnitř Brousse našel chladný půvab křišťálově čistého ledu. Snad nejvíce ho uchvátily barvy a hladký lesknoucí se povrch ledu. Průzračné kusy střídaly světle modré odstíny či temnější černé tam, kde byla vrstva sopečného popela. Zvlněný, až kudrnatý povrch stěn jeskyně připomínal bublající vodu nebo tisíce vln na rozbouřeném moři.

Foto: Nicolas Brousse, Profimedia.cz

Ryzí čistota ledu

Brousse cestoval po Islandu už půl roku. Nadchlo ho, že tak mohl nezkrotnou krajinu ostrova zdokumentovat v různých ročních obdobích. Ve své tvorbě se specializuje na přírodní zvláštnosti. Vlastně není divu, protože se kromě focení věnuje také zahradní architektuře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám